Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondajul care spune totul - Mai mult de jumătate dintre ruşi se simt anxioşi sau înspăimântaţi în legătură cu mobilizarea

lrt.lt
mobilizare

Mai mult de jumătate dintre ruşi s-au simţit înspăimântaţi sau anxioşi după ce au auzit că Moscova recrutează sute de mii de soldaţi pentru a lupta în Ucraina, potrivit unui sondaj publicat joi de organizaţia nonprofit Levada Center, relatează Reuters, potrivit news.ro.

În sondajul realizat în perioada 22-28 septembrie, 47% dintre respondenţi au declarat că au simţit anxietate, teamă sau spaimă în urma anunţului preşedintelui rus Vladimir Putin din 21 septembrie referitor la mobilizarea parţială.

Alţi 13% au spus că au simţit furie, în timp ce 23% dintre respondenţi au afirmat că s-au simţit mândri de Rusia. Sondajul a inclus 1.631 de ruşi cu vârsta de 18 ani sau peste 18 din 50 de regiuni ale ţării.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că vor fi recrutaţi doar 300.000 de rezervişti cu experienţă militară anterioară, dar a existat o iritare în rândul publicului, chiar şi în rândul oficialilor şi comentatorilor pro-Kremlin, faţă de numărul mare de persoane nepotrivite sau aparent neeligibile cărora li s-au dat ordine de convocare.

Mii de bărbaţi cu vârsta legală de recrutare au încercat să părăsească Rusia, iar ruşii au organizat proteste în zeci de oraşe, care au fost rapid înăbuşite de forţele de ordine.

Kremlinul a recunoscut că unele apeluri au fost emise din greşeală şi a spus săptămâna trecută că greşelile sunt corectate de guvernatorii regionali şi de Ministerul Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.