Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sonder', un film de dans de Simona Deaconescu are premiera live-streamed pe Facebook: 'Mă gândesc câte aş fi putut face cu corpul meu'

businessinsider.com
facebook lupă

„Sonder”, un film de dans de Simona Deaconescu are premiera live-streamed pe Facebook, sâmbătă de la ora 17.00. „Ne este dor să reluăm ritualul întâlnirilor noastre săptămânale în care suntem mediatorul acestor întâlniri”, anunţă Centrul Naţional al Dansului, anunță MEDIAFAX.

„Mă gândesc câte aş fi putut face cu corpul meu, atunci când totul era permis şi eram liberă să-l mişc pe scenă, în studio, pe stradă sau în natură”, spune Simona Deaconescu.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

Scurt-metrajul „Sonder”, un film de dans semnat de Simona Deaconescu, are premiera live-stream pe Facebook, sâmbătă, de la ora 17.00.

„Suntem conştienţi că nimic nu va putea înlocui contactul nemediat şi relaţia directă dintre artişti, creaţia acestora şi public. Ne este dor să reluăm ritualul întâlnirilor noastre săptămânale în care suntem mediatorul acestor întâlniri. Până când acest lucru va fi posibil din nou, vă aducem în atenţie câteva creaţii pe care ne-am bucura să le vedeţi sau revedeţi alături de noi”, notează cei de la Centrul Naţional al Dansului (CNDB).

„Sonder” surprinde în dans o confruntare a omului „cu natura, tehnologia şi propria identitate”.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

Simona Deaconescu explică: „Sunt zile în care mă gândesc câte aş fi putut face cu corpul meu, atunci când totul era permis şi eram liberă să-l mişc pe scenă, în studio, pe stradă sau în natură. Filmele de dans pe care le fac vizează relaţia corpului cu mediul natural, de obicei un mediu în care omul apare “neinvitat” şi se loveşte de condiţiile pe care natura le oferă. Sonder a fost filmat în cariera de cupru de la Roşia Poienii, într-un frig în care statul pe loc devenea imposibil. Intervenţia omului în acel spaţiu a dat naştere unui tip de energie duală, care a influenţat major felul în care am dansat. Sunetele excavatoarelor, camioanelor, ale bocancilor pe pietre şi respiraţia accelerată ţin loc de muzică. Într-un context în care ne chestionăm «locul» nostru ca artişti, oameni, ca parte a unui ecosistem care încearcă să ne înveţe să trăim mai responsabil, vizionez acum «Sonder» cu alţi ochi şi mă întreb ce «loc» ocupă corpul nostru în spaţiu şi cum este afectat de limitări".

Filmul care va fi prezentat în premieră pe pagina de facebook a CNDB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.