Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sony are în vedere achiziţionarea a jumătate din catalogul muzical al lui Michael Jackson pentru suma record de 900 de milioane de dolari

rollingstone.com
Michael Jackson

Gigantul japonez Sony are în vedere cumpărarea a jumătate din catalogul muzical al lui Michael Jackson pentru o sumă record de aproximativ 800-900 de milioane de dolari, potrivit Variety, potrivit news.ro.

Dacă moştenitorii care controlează vastul patrimoniu al megastarului sunt de acord cu vânzarea, aceasta ar putea include jumătate din interesele pe care le deţin, inclusiv drepturile pentru viitorul film biografic „Michael” şi comedia muzicală „MJ: The Musical”.

Acordul, care ar putea include şi un alt cumpărător alături de Sony, a relatat marţi Variety, ar putea deveni cea mai mare vânzare încheiată vreodată în domeniul cataloagelor muzicale.

Odată cu revoluţia streamingului, drepturile asupra melodiilor artiştilor care sunt decedaţi sau în viaţă, dar considerate atemporale au devenit bunuri valoroase, deoarece oricine le deţine câştigă bani la fiecare ascultare. Veniturile se adaugă la cele pentru utilizarea muzicii la radio, în filme sau reclame.

Şi odată cu boom-ul aplicaţiilor precum TikTok, unde utilizatorii îşi pot alege muzica pentru a-şi însoţi videoclipurile scurte, potenţialul de monetizare al unui catalog a crescut şi mai mult.

În ultimii doi ani, Sony a plătit peste 500 de milioane de dolari pentru a achiziţiona catalogul lui Bruce Springsteen, iar Universal Music a achiziţionat drepturile asupra operelor complete ale lui David Bowie pentru 400 de milioane de dolari. La sfârşitul lunii ianuarie, cântăreţul canadian Justin Bieber şi-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical companiei Hipgnosis pentru 200 de milioane de dolari.

În acest context, suma avansată pentru catalogul lui Michael Jackson este impresionantă, mai ales că nu priveşte toate drepturile, contrar tranzacţiilor obişnuite din sector.

Fostul membru al grupului Jackson 5, care a murit la 50 de ani în 2009, după o carieră solo legendară, a lăsat în urmă unul dintre cele mai profitabile cataloage muzicale din lume. Albumul său de cult „Thriller” este unul dintre cele mai bine vândute din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.