Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soprana Felicia Filip: Muzica poate modela lumea; înseamnă echilibru, pace, iubire

life.ro
Soprana Felicia Filip
Într-o declaraţie acordată AGERPRES, în contextul Zilei internaţionale a muzicii, marcată în fiecare an la data de 1 octombrie, Felicia Filip spune că, pentru ea, fiecare zi este una a muzicii.

"Pentru mine fiecare zi este o Zi a muzicii. Este muzica lui Mozart, Beethoven, Rossini, Verdi, Ceaikovski, Enescu, dar şi muzica oraşului, a glasului oamenilor, a râsului de copil. Şi mai este muzica din interiorul sufletului, care nu mă părăseşte nicicând", a precizat Felicia Filip.

Îndrăgita solistă mărturiseşte că o profesiune dedicată muzicii nu se poate susţine decât printr-o "pasiune fără limite".

"Da, poate este şi o doză de egoism. Vreau să păstrez în memoria mea afectivă toate momentele unice pe care le trăiesc, toate sunetele celeste care mă înconjoară. Să le trec prin gândul şi prin sufletul meu şi să le transmit apoi celorlalţi. Nu este bucurie mai mare decât atunci când simt că aceştia au nevoie de ceea ce le dăruiesc. Astfel şi ei şi eu devenim mai frumoşi, mai buni, mai sensibili, mai altruişti", consideră soprana.

În opinia sa, pandemia de COVID-19 "ne-a făcut să plonjăm mai mult în noi înşine, să ne redescoperim muzica interioară, în felul acesta muzica din jurul nostru căpătând alte dimensiuni, o altă importanţă".

Felicia Filip crede că muzica poate modela lumea în care trăim.

"Muzica este născută din sunete, din vibraţie armonioasă. Ea înseamnă deci echilibru, pace, iubire. Transformă zgomotul în sunet. Astfel ea poate modela lumea în care trăim. O Zi a muzicii este binevenită pentru a ne raporta mereu la ea, pentru a ne determina să o repetăm cât mai des până la a o transforma într-o Eră a muzicii, a echilibrului, a Binelui", a subliniat soprana Felicia Filip.

Ziua internaţională a muzicii (International Music Day) sau Ziua mondială a muzicii (World Music Day) este sărbătorită, în fiecare an, la data de 1 octombrie. Ea a fost iniţiată, în 1975, de lord Yehudi Menuhin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.