Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Avram Iacoban (Pro România): Mihai Chirica, primăria este instituție publică, nu partid politic

Candidatul Pro România la Primăria Iași, Sorin Avram Iacoban, îi atrage atenția lui Mihai Chirica că instituția pe care o conduce este o una publică și n-ar trebui implicată în campania electorală.

”DOMNULE MIHAI CHIRICA, PRIMĂRIA ESTE INSTITUȚIE PUBLICĂ, NU PARTID POLITIC, ȘI NU AR TREBUI IMPLICATĂ ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ PRIN „LANSAREA” UNOR PROIECTE CARE NU VOR FI REALIZATE NICIODATĂ!

În ultimele săptămâni, Primăria Municipiul Iași emite constant comunicate de presă în care anunță lansări de proiecte – pasaje rutiere subterane, reabilitări de pasaje pietonale, modernizarea depoului Dacia sau reducerea poluării fonice.

Analizând momentul în care aceste proiecte sunt „lansate”, ne dăm seama că ele, în fapt, sunt doar o încercare a primarului de a distrage atenția de la neajunsurile mandatului său. Chiar indică ce ar fi trebuit să facă și nu a făcut. În situația de față, avem toate motivele să credem că sunt simple promisiuni electorale care ulterior vor fi blocate și uitate până la următoarele alegeri.

În general, astfel de primari se ascund după replica deja clasică a electoratului românesc „A furat, dar a și făcut!”. Problema pe care o întâmpină domnul Chirica este că nu se poate spune momentan că „a și făcut”, iar, din acest motiv, încearcă să prezinte proiecte mărețe care nu se vor realiza niciodată. De aceea, observând acum, în campanie electorală, nemulțumirile oamenilor care îi reproșează nerealizări în domenii care ar fi trebuit să le îmbunătățească calitatea vieții, actualul primar alege să înlocuiască faptele cu promisiuni.

Atunci când este vorba de un primar în funcție care își dorește să fie reales, acesta ar trebui să fie evaluat prin rezultatele, proiectele finalizate sau cele care sunt în stadii avansate și dau semne clare că urmează să fie finalizate, nu prin idei sau proiecte în stadii incipiente care abia au fost „lansate” în campanie. Rezultatele reale ale actualei administrații locale sunt: zone mărginașe lăsate în paragină, autorizații bizare date dezvoltatorilor imobiliari care sufocă orașul cu construcții haotice și un Iași care este tot mai departe de a fi un centru regional de dezvoltare.

Mai mult, este inacceptabil că instituția Primăriei Iași este folosită de către domnul Chirica în astfel de încercări de a-și spăla imaginea. Primăria este instituție publică, nu partid politic, și nu ar trebui să fie implicată în campania electorală. Situația în care ne aflăm înseamnă, de fapt, că oameni plătiți din banii contribuabililor scriu proiecte, redactează comunicate de presă și duc o veritabilă campanie de imagine, dar toate acestea nu pentru Iași, ci pentru Mihai Chirica. Practic, fiecare dintre noi, prin dările la stat, cotizează într-o oarecare măsură la campania actualului primar. Este incorect, poate chiar ilegal.

PRO România Iași nu este de acord cu o astfel de abordare și își dorește să facă un alt fel de politică, întrucât ne dorim ca ieșenii să nu mai fie nevoiți, din cauza lipsei de opțiuni, să voteze politicieni care folosesc banii publici în interes propriu.

Vom continua să prezentăm, până la data alegerilor, care sunt proiectele pe care ne dorim să le implementăm și, în cazul în care vom primi încrederea dumneavoastră în data de 27 septembrie, peste 4 ani vom putea discuta despre cum au fost puse în practică, nu despre lansări de noi proiecte fictive.

Votați PRO România pentru a reda Iașul ieșenilor!”, scrie Sorin Avram Iacoban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.