Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu: Joi vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri seară, că este ”mai mult decât în grafic” campania de vaccinare a personalului din învăţământ, fiind deja imunizate 38.000 de persoane din cele 60.000 estimate. ”Mâine vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000”, a anunţat Cîmpeanu, precizând că preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a arătat disponibilitatea de a aloca dozele necesare, dacă vor fi mai mulţi doritări în învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că joi se va ajunge la pragul de 100.000 de personae vaccinate în învăţământ.

”Vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000 şi asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învăţământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate. De miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care şi-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ”, a declarat Cîmpeanu, la B 1 TV.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Ministrul a precizat că dacă vor exista mai multe solicitări, aceastea vor putea fi onorate.

”Apreciez foarte mult colaborarea cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, care a spus că, în cazul în care doritorii, cei care au disponibilitatea de vaccinare şi sunt angajaţi în învăţământ, vor depăşi numărul de 60.000 pe care l-am estimate (…) are disponibilitatea de a identifica rezerve pentru ca procesul de vaccinare să poată continua pentru personalul din învăţământ. Este un lucru absolut esenţial pentru siguranţa sanitară în şcoli. Este un element foarte important în decizia de a permite sau a nu permite prezenţă fizică, aşa cum am propus, pentru elevii din clasele terminale. În cele opt zile – de miercuri, până miercuri – s-au vaccinat 38.000, iar totalul este de 97.000 până acum. La o medie de aproape 5.000 pe zi, absolut sigur, mâine vom atinge pragul de 100.000 de persoane vaccinate angajate în învăţământ. Este, zic eu, un lucru important”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Miercuri a fost atins pragul de un million de personae vaccinate în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.