Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu: 55 de candidaţi înscrişi la concursul pentru funcţiile de directori de şcoli nu vor putea participa la examenul programat vineri

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Un număr de 55 de candidaţi înscrişi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoală nu vor putea participa la examenul programat vineri, din cauză că sunt fie infectaţi cu SARS-CoV-2, fie contacţi direcţi ai unor pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, potrivit news.ro.

"55 dintre ei sunt carantinaţi sau sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceştia am organizat o sesiune specială, la două săptămâni după sesiunea din 15 octombrie, va trebui să prezinte adeverinţă, certificarea faptului că au fost infectaţi sau carantinaţi şi nu s-au putut prezenta”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Conform ministrului, 9.111 candidaţi s-au înscris pentru cele 8.652 de posturi de directori în unităţile şcolare de stat.

În cadrul concursului, 60% dintre itemi vor verifica abilităţile cognitive şi de lidership, 20% dintre itemi vor verificat abilităţi manageriale în timp ce restul va verifica modul în care candidaţii cunosc legislaţia şi aplicarea acesteia.

"Vom verifica şi nivelul de înţelegere şi asumare a responsabilităţilor specifice funcţiei de director într-o şcoală din România”, a explicat ministrul.

El a menţionat că interviurile vor ave aloc între 15 noiembrie şi 8 decembrie, din comisii făcând parte inclusiv reprezentanţi ai unor camere de comerţ sau din Consiliul Naţional al Rectorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.