Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu: Am adus în atenția guvernanților situația privind modul de reglementare a școlilor doctorale

sorin cimpeanu

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că în cadrul întrevederii de la guvern cu vicepremierul Marcel Ciolacu și o serie de miniștri, la care a luat parte spre final și premierul Mihai Tudose, a adus în atenție, între altele, tema legată de modul de reglementare a școlilor doctorale.

"Toate universitățile din România în care funcționau cele 214 școli doctorale aveau nevoie de o ordonanță de urgență pentru a rămâne în legalitate, atât în ceea ce privește admiterea doctoranzilor de anul acesta, cât mai ales finalizarea studiilor doctorale. Între două rele este normal să încerci să alegi lucrul cel mai puțin rău. Deși toate universitățile din România au solicitat acest lucru, și când spun toate, înseamnă absolut toate, constat opinii diferite. La nivel financiar s-a înțeles nevoia corelării, finanțării de bază alocate universităților românești, cu creșterile salariale, e vorba și de creșterea sporului de doctorat care se aplică de la 1 iulie 2017, fără să se reflecte în finanțarea de bază. Sunt convins că se vor găsi soluții la rectificarea bugetară, așa cum se vor găsi soluții și pentru acoperirea burselor studenților pentru cele două luni, știți, care au apărut ulterior construcției bugetului", a declarat Sorin Cîmpeanu, care a precizat că a fost prezent la întrevederea de la Palatul Victoria în calitate de președinte al Consiliului Național al Rectorilor, conform Agerpres.

El a adăugat că participanții din partea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), al cărei vicepreședinte este, prezenți la discuție au apreciat ca pozitiv faptul că "programul Companiei Naționale de Investiții care vizează construcția a 30 de cămine studențești în 30 de universități avansează". Față de toate aspectele discutate, Cîmpeanu a remarcat deschiderea pentru dialog manifestată de premierul Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.