Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu atenționează DSP: 'În școlile fără cabinet şi personal medical nu au de ce să ajungă teste antigen!'

test covid-19 coronavirus testare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, atenționează DSP să nu trimiță teste rapide de depistare a coronavirusului în unităţile şcolare în care nu există cabinet medical sau personal specializat.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

„18% din şcolile din România au cabinet medical. Nu toate aceste şcoli dotate cu cabinet medical au si personal medical. Şcolile care nu au cabinet medical, deci care nu au posibilitatea de administrare a testelor rapide, nu au ce raporta către DSP. E o problemă gestionată de Ministerul Sănătăţii prin DSP-uri. Nu au de ce să ajunga teste antigen în toate şcolile, aşa cum a spus domnul director DSP, pentru ca testarea este un act medical administrat de personal medical. În acele şcoli care nu există personal medical, nu au de ce să ajungă. Ele sunt la DSP. Sunt peste 1 milion de teste distribuite de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă încă de acum o săptămână. Acolo unde există cabinet medical şi personal medical au de ce să ajungă. Unde nu e cabinet medical şi personal medical, nu au de ce să ajungă în şcoli.  Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect. Testele rămân la DSP. Au ca destinaţie testarea elevilor şi personalul din învăţământ şi vor fi admiistrate de către DSP'', a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.