Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, despre bugetul Educației: 'Este exact așa cum se spune că i s-a dat o mașină, doar că nu i s-a dat, i s-a luat, și nu era mașină, era bicicletă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit vineri seară, la B1 TV, despre bugetul alocat în acest an pentru domeniul pe care îl gestionează. Potrivit proiectului legii bugetului pe 2021, pus în dezbatere publică joi seară de Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației va primi 28,5 miliarde de lei, cu 0,81% mai mult față de anul trecut.

„Spuneați că e cel mai mic buget din ultimii 30 de ani. Este exact așa cum se spune că i s-a dat o mașină, doar că nu i s-a dat, i s-a luat, și nu era mașină, era bicicletă. Exact în situația asta suntem. 28,507 miliarde de lei, în traducere liberă, aproape 6 miliarde de euro, nu au mai existat niciodată ca buget în România. Partea de educație din bugetul Ministerului Educației n-a fost niciodată nici 28,5 miliarde lei, nici 6 miliarde de euro. Este cel mai mare buget.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

Mai mult decât atât, în lege se face referire la bugetul educației, nu la bugetul Ministerului Educației. Se adaugă, spre exemplu, bugetul educației atribuit prin comunitățile locale. Anul trecut, planificarea a fost 5,6 miliarde, execuția a fost 5,8 miliarde, iar anul acesta sunt 6,8 miliarde, deci un miliard vine în plus doar din bugetele autorităților locale. De unde provine acel miliard? În primul rând, sunt 536 de milioane de lei bursele elevilor, care nu au fost niciodată cuprinse în bugetul de stat, tot timpul au fost asigurate din bugetul autorităților locale și, de asemenea, o creștere de peste 300 de milioane de lei a costului standard pe elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.