Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, despre deplasarea elevilor din zonele carantinate către şcoli din localităţi cu rată mică de infectare: 'Nu ştiu să existe vreo motivaţie legală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii din zonele carantinate, de exemplu cele de lângă Capitală, nu pot trece pe declaraţia pe propria răspundere că merg la şcoală în Bucureşti, unde rata de infectare cu COVID-19 este mai mică, deoarece nu există o astfel de rubrică.

”Sunt destule astfel de cazuri. Statistic vorbind, ele nu sunt multe, fac parte din categoria riscurilor care trebuie gestionate. Beneficiile educaţiei sunt mult mai importante. Dacă sunt din localităţi cu peste 6 la mie, sunt restricţii cu privire la circulaţie, deci nu pot ajunge la şcoală, în fapt, din această cauză. Motivele pentru care este permisă circulaţia în zonele carantinate, sunt destul de clare: urgenţe medicale, mersul la serviciu. Nu, nu este reglementat acest aspect”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, marţi seară, întrebat despre deplasarea elevilor din zone carantinate la şcoli din localităţi cu incidenţă mai mică.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Ministrul Educaţiei a explicat că în declaraţia pe propria răspundere nu este trecut explicit mersul la şcoală.

”Nu ştiu să existe vreo motivaţie legală care să permită accesul din zonele carantinate, din această perspectivă. Nu e trecut explicit mersul la şcoală pentru localităţile carantinate”, a declarat Cîmpeanu.

Comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16.03.2021, ora 22:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.