Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, despre elevii din anii terminali, așa-zisele 'generații pierdute': 'Ăsta este cel mai trist lucru care se poate întâmpla'

thecoffeelicious.com
evaluarea nationala examen

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri seară, la B1 TV, cum a fost adaptată materia din acest an pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat.

S-a încercat ”identificarea acelor elemente care nu sunt esențiale pentru a putea fi extrase din materia de examen”, a spus Cîmpeanu, declarându-se convins și că odată cu redeschiderea școlilor, cadrele didactice au început să evalueze cât din materie au pierdut elevii în timpul orelor online.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

Întrebat ce fel de final de ciclu vor avea cei care termină în acest an clasa a VIII-a sau a XII-a în actualul context, ca să nu mai existe acele discuții despre generații pierdute sau care să fie ”rebuturi” în materie de educație, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Ăsta este cel mai trist lucru care se poate întâmpla în orice țară. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, există acel program de ore remediale care va începe... de fapt, în școlile în care s-a reluat prezența fizică sunt convins că profesorii au început deja evaluarea pentru a identifica cât au pierdut și unde au pierdut elevii. Ordonanța de Urgență există, mai trebuie metodologia de alocare a fondurilor, de construcție a bugetului fiecărei școli pentru ca, mai apoi, în fiecare școală, având un buget la dispoziție, să-l distribuie conform nevoilor identificate în interiorul școlii.

Asta vizează și pregătirea pentru examenele naționale. Examene naționale a căror programă a fost deja modificată în sensul adaptării la specificul acestui an școlar, și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat. Nu am avut foarte multe ecouri negative. Spre deosebire de anul trecut nu s-a mai scos bloc o anumită porțiune de materie, ci s-a încercat identificarea de către grupuri de lucru specializate a acelor elemente care nu sunt esențiale pentru a putea fi extrase din materia de examen”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.