Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu explică o problemă sensibilă: prezența studenților în cămine

Inquam Photos / George Calin
parlament, audieri, sorin Cîmpeanu, Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că problema cea mai mare n-ar fi prezența studenților în sălile de curs, pentru că acolo se poate face organizare, dar probleme ridică prezența studenților în cămine, pentru că acolo este foarte dificil de păstrat distanțarea socială.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

"Studenţii au voie să meargă la universităţi, dar decizia aparţine fiecărei universităţi. Să îşi întrebe conducerile universităţilor lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că am o oarecare experienţă de rector, pot să vă spun că problema nu este prezenţa studenţilor în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, problema este prezenţa studenţilor în căminele studenţeşti, acolo unde, cu toţii ştim, este mult mai greu de păstrat...”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Ministrul a explicat că sunt multe universităţi care doresc să introducă prezenţa fizică a studenţilor, în mod alternativ.

"Sunt multe universităţi care se pregătesc deja să ia decizia de prezenţă fizică alternativă a studenţilor. Asta înseamnă că sunt universităţi care organizează partea de curs online, iar partea de laboratoare, lucrări practice, proiecte, cu prezenţă fizică. E importantă această alternanţă pentru a reduce la jumătate numărul de studenţi din fiecare cămin. Semestrul are 14 săptămâni şi pot veni 7 săptămâni prezenţă online, alte 7 săptămâni prezenţă fizică, după care cealaltă jumătate revine cu prezenţă fizică. Cei care au fost cu prezenţă fizică, trec în online. Acesta este sistemul pe care multe universităţi îl vor propune. Rugămintea mea a fost, către colegii rectori, de a anunţa cu cel puţin o săptămână înainte modul în care va începe semestrul doi pentru ca studenţii să aibă timp, mulţi vin din ţară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că semestrul al doilea începe în una-două săptămâni, în cele mai multe universităţi.

"Data de începere în semestrul al doilea diferă de la o universitate la alta, până acum a început la o singură universitate, UMF din Târgu Mureş. Cele mai multe încep în 1-2 săptămâni semestrul al doilea”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.