Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu: Nu ne-am concentrat pe învăţământul simultan pentru că ne dorim şi îmi doresc să dispară, nu să fie îmbunătăţit. Este o catastrofă educaţională

www.edu.ro
sorin cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit, miercuri, la o dezbatere pe tema proiectului Legii Educaţiei organizată de O Voce Pentru Educaţie, că îşi doreşte desfiinţarea învăţământului simultan care este ”o catastrofă educaţională”. Potrivit lui Cîmpeanu, tablele interactive în fiecare clasă pot ajuta la desfiinţarea acestui învăţământ simultan.

Sorin Cîmpeanu a explicat, miercuri, la o dezbatere, că noua lege a educaţiei nu s-a concentrat pe învăţământul simultan, deoarece se doreşte desfiinţarea acestuia, conform news.ro.

”Nu ne-am concentrat pe învăţământul simultan pentru că ne dorim şi îmi doresc să dispară, nu să fie îmbunătăţit. Şi poate să dispară atunci când revenim la cariera cadrului didactic, la prestigiul cadrului didactic, la atractivitate salarială, condiţii (...) Odată rezolvată criza personalului didactic, învăţământul simultan va fi din ce în ce mai puţin prezent, după care o altă modalitate de renunţare la învăţământul simultan în care sunt zeci de mii de elevi cuprinşi, şi unde repet, numai calitatea învăţământului nu este asigurată acolo, este un mod de organizare, sigur, ţine şi de organizarea directorului, unde copiii nu au un profesor de fizică să aibă acces la orele predate de un profesor de fizică”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei s-a referit şi la proiectul privind instalarea câte unei table interactive în fiecare sală de clasă din România.

”Aş vrea să reiterez un proiect care îmi este foarte drag, ştiu, este foarte ambiţios, vom discuta şi după ce trece jalonul respectiv o tablă de clasă interactivă în fiecare sală de clasă, inclusiv în şcolile din mediul rural. Orice profesor având acces la acea tablă interactivă va fi mult mai atent la ceea ce predă pentru simplul motiv că ceea ce scrie acolo nu se mai şetrege pentru totdeauna cum ştergi creta cu buretele, ci se poate transfera în telefonul, laptopul, tableta oricărui elev prezent în clasă sau din alte motive acasă, în alt loc sau în spital”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a catalogat învăţământul simultan drept ”o catastrof educaţională”.

”Asta va fi un mijloc care va facilita dispariţia învăţământului simultan care este o catastrofă educaţională. Gândiţi-vă că sunt cinci nivele pregătitoare cu acelaşi cadru didactic. La clasele primare mai merge cu un singur învăţător, dar ce faci la clasele gimnaziale unde profesorul de muzică trebuie să predea şi matematică şi fizică”, a adpugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.