Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu pune cruce notelor la școală: Aș vrea să ne concentrăm pe calitate, pe competențele care sunt utile copiilor în viața activă

Sorin Mihai Cimpeanu facebook
Sorin Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, consideră că notele și-au pierdut foarte mult din relevanță, prin urmare ponderea lor ar trebui redusă. Ministrul a deplâns faptul că s-a ajuns la o adevărată vânătoare de note și a subliniat că ar trebui pus un accent mai mare pe competențe.

„Învățământul să fie cu adevărat centrat pe elev, iar evaluarea să se facă la nivel de competențe, și nu de cunoștințe.

Cunoștințele sunt doar o parte din ce e definit la nivel de competență. Pe lângă cunoștințe, avem nevoie de abilități și de atitudini. Ele se evaluează mult mai greu, mai dificil într-un sistem numeric, celebrele note.

Și atunci aș vrea să micșorăm această pondere a notelor din procesul de pregătire, să ne concentrăm pe calitate, proces, competențele care sunt utile copiilor în viața activă.

Nu înlocuim notele, dar micșorăm ponderea pe care ele o au.

Am ajuns să dă note copiilor de 5 ani. Am ajuns să notăm orice cu orice…

De asta am introdus acum deja evaluările standardizate, care nu se finalizează cu note, nu generează ierarhizări sau clasificări. Sunt rapoarte narative, desriptice, care sunt puse la dispoziția profesorului, care-și poate construi un plan de învățare individualizat, care sunt puse la dispoziția părinților, așa încât ei să poată avea un raport descriptiv, nu o notă care a devenit tot mai irelevantă, care a devenit un obiectiv… goana după note…

E un obiectiv pentru mulți copii, care n-au o vină prea mare. Mai degrabă au vină părinții care-și obligă copiii neapărat toți să aibă 9 și 10. Nu se poate așa ceva, nu toți copiii sunt de 9 sau 10.

Nota nu trebuie să fie un obiectiv, ci competența”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.