Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, REACȚIE DURĂ după ce DSP Ilfov a cerut închiderea școlilor din județ: Își depășește atribuțiile

Facebook
Sorin Cîmpeanu

DSP Ilfov își depășește atribuțiile când cere trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru 14 zile, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță Mediafax.

Cîmpeanu susține că sunt școli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit față de școlile din localitățile în care rata de infectare este foarte mare). De asemenea, sunt școli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasă și sunt școli în care se învață într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă.

În plus, există școli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor și profesorilor și sunt școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

„Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ. Decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU. DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov”, spune ministrul Educației.

Totodată, Cîmpeanu spune că nu știe ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică în fiecare dintre cele 270 de unități de învățământ din Ilfov.

„În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă”, adaugă Cîmpeanu.

Teodor Negulescu, directorul DSP Ilfov, a declarat, miercuri, la Digi 24, că a cerut trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru 14 zile. Nu a cerut online și pentru grădinițe și creșe.

Cererea a fost făcută în urma creșterii incidenței în Ilfov și în urma faptului că în județ rata de vaccinare e doar aproape de 38%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.