Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu (ANCOM): Până în 2024, vor fi investiți 9 miliarde de euro în rețeaua 5G din România

lemondeinformatique.fr
5g

Investițiile în rețeaua 5G din România se vor ridica la 9 miliarde de euro, până în anul 2024, iar licitația pentru frecvențele destinate acestei tehnologii va fi demarată până la jumătatea anului 2019, a declarat, miercuri, Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

„Până în 2024, vor fi investiți undeva la 9 miliarde de euro pentru 5G, dintre care doar 1,6 miliarde în comunicații, iar diferența de aproximativ 7,5 miliarde se regăsește în domenii care, odată cu intrarea 5G, vor suferi anumite transformări. Fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de transport, servicii sau agricultură, toate aceste lucruri, odată cu 5G, se vor întâmpla”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru Tehnologia Informației din cadrul Camerei Deputaților.

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care s-a constituit un grup interministerial pe care îl coordonează ANCOM. Până la sfârșitul acestui an, acest grup trebuie să elaboreze Strategia Națională pe 5G, care va cuprinde mai mult decât simpla vânzare a licențelor pe 5G, fiind prevăzut și modul în care vor fi integrate restul domeniilor.

„Sper ca, până la sfârșitul anului, să fie gata această Strategie și să o adopte Guvernul, printr-o Hotărâre de Guvern, astfel încât să existe o bază de la care să pornim. (..) Nu inventăm noi apa caldă. Sunt țări care au aprobat deja această Strategie Națională de 5G - e vorba de Israel și Marea Britanie”, a subliniat Grindeanu.

Președintele ANCOM a precizat că, la jumătatea anului viitor, va începe licitația pentru frecvențele destinate 5G, deoarece așteaptă perioada corespunzătoarea astfel încât „statul să poată câștiga, deoarece nu sunt bani care intră în bugetul ANCOM, intră la bugetul de stat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.