Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, anunț CRUCIAL: Prioritatea Guvernului pentru reducerea decalajelor față de Occident

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Prioritatea zero a Guvernului o constituie demararea investiţiilor şi atragerea de fonduri europene pentru a susţine o dezvoltare economică necesară reducerii decalajelor faţă de Occident în domenii ca educaţia, sănătate şi infrastructura, a afirmat premierul Sorin Grindeanu. 

"Avem decalaje istorice de recuperat faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană, dar pentru a reuşi acest lucru este imperios necesar să găsim rapid soluţii la una dintre cele mai grave crize pe care o traversăm şi, aici, mă refer la criza marilor proiecte. Trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că, deşi, formal, facem parte din marea familie europeană şi împărtăşim valori şi aspiraţii comune, totuşi, sub multe aspecte concrete, suntem prea puţin conectaţi la Uniunea Europeană. Şi aici mă refer la câteva domenii prioritare cum ar fi educaţia, sănătatea şi infrastructura. Racordarea la Europa pe aceste trei domenii fundamentale este obiectivul principal al acestui Guvern. Este adevărat că am pierdut până acum multe ocazii pentru a reduce aceste decalaje, dar cred că a venit timpul să schimbăm ritmul şi să luăm măsuri concrete care să ne aducă mai aproape de Occident. De aceea, prioritatea zero este să dăm drumul la investiţii şi fonduri europene, abia atunci economia va funcţiona cu toate motoarele turate la maxim şi nu se va mai baza doar pe creşteri bazate pe consum", a declarat Sorin Grindeanu, într-un mesaj citit de Vladimir Ionaş, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului, la dezbaterea cu tema "Modelul economic românesc în cadrul UE - provocări - oportunităţi - priorităţi", desfăşurată la Parlament., transmite agerpres.ro.

Percheziții MASIVE în București și Ilfov: Prejudiciu URIAȘ la bugetul de stat


Premierul a adăugat că, pentru eficientizarea economiei, Guvernul a luat o serie de măsuri şi monitorizează constant aplicarea acestora de către ministerele responsabile. 

"Vă asigur că viteza de derulare a proiectelor va fi mult mai susţinută decât cea cu care eram obişnuiţi până acum. Sunt convins că nu va fi uşor, dar trebuie să ne mişcăm repede pentru că nu ne aşteaptă nimeni. Trenul poate pleca în curând din gară şi trebuie să ne asigurăm că suntem în el alături de partenerii noştri occidentali. Ar fi păcat să ratăm această nouă oportunitate într-o perioadă în care UE îşi caută o nouă cale, iar noi trebuie să ne poziţionăm cât mai bine în acest context", a afirmat Grindeanu. 

Potrivit premierului, România traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere economic. "Avem cea mai mare creştere din UE şi peste 100 de mii de noi locuri de muncă create de la începutul anului. Trebuie, însă, să fim realişti şi să continuăm să luăm măsuri pentru a reduce birocraţia şi pentru a avea un mediu fiscal atractiv pentru investitorii care vor să dezvolte afaceri în România", a susţinut Grindeanu. 

La evenimentul organizat de Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES), împreună cu Asociaţia Generală a Economiştilor din România (AGER), Academia de Studii Economice (ASE) şi România Durabilă, moderat de Constantin Boştină, preşedinte ASPES, au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, preşedinţi ai unor asociaţii patronale, specialişti în mediul financiar-economic. A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.