Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, anunț de ultim moment după discuțiile din Qatar: Sectoarele de transport sunt vizate

captura Digi24
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, anunț de ultim moment după discuțiile din Qatar: Sectoarele de transport sunt vizate

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a avut, miercuri la Doha, discuţii cu autorităţile din Qatar la care a transmis că România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport.

El a mai explicat că pentru Portul Constanţa doreşte îmbunătăţirea performanţelor manageriale şi de control, pentru cel aerian e avută în vedere colaborarea cu potenţiali finanţatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale, iar pentru sectoarele feroviar şi rutier discuţii au vizat conexiunile între Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Mediterană. La întâlnire a fost decisă constituirea unui comitet de lucru bilateral care să analizeze proiectele şi oportunităţile de investiţii.

Ce a scris ministrul pe Facebook

„Noi parteneriate cu ţările din Orientul Mijlociu! Am discutat astăzi, la Doha, despre colaborarea dintre autorităţile române şi cele qatareze în domeniul infrastructurii mari de transport. România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pentru toate sectoarele de transport. Pentru Portul Constanţa ne dorim îmbunătăţirea performanţelor manageriale şi de control”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.

„Pentru domeniul aerian avem în vedere colaborări cu potenţiali finanţatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”, a continuat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a adăugat că sectoarele feroviar şi rutier au reprezentat puncte de interes pe agenda discuţiilor, inclusiv din perspectiva conexiunilor între Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Mediterană”.

„Partea qatareză s-a arătat interesată de potenţialul strategic al României şi s-a decis constituirea unui comitet de lucru bilateral care să analizeze proiectele şi oportunităţile de investiţii”, a conchis Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.