Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu anunță că o Asociere de constructori turci a ofertat pentru secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj-Deva

gov.ro
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță două evenimente importante pentru infrastructură, respectiv oferta pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva și câștigătorul pentru studiul de fezabilitate pentru reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni, conform Mediafax.

„Două evenimente importante pentru infrastructura rutieră din România! O Asociere de constructori turci a ofertat astăzi pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene. Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localitățile Margina (județul Timiș) și Holdea (județul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecționale, câte una pe fiecare cale de circulație. Antreprenorul care va semna acest contract va trebui să finalizeze în 10 luni proiectarea și în 28 de luni execuția, la un preț estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA. Complexitatea proiectului, care cuprinde și primele tuneluri rutiere forate din România ultimilor 30 de ani, a determinat selecționarea constructorilor în două etape”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El precizează că tot luni fost desemnat câștigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor și pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni.

„Elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru DN73C, între km 44,800 și km 55,00 (Lotul 1), între Curtea de Argeș și Tigveni are termenul contractual de 11 luni de la data semnării. Elaborarea Studiului de fezabilitate pentru reabilitarea DN73C, între km 55,00 și km 68,00 (Lotul 2), între Tigveni și Municipiul Râmnicu Vâlcea, are termenul contractual de 14 luni de la data semnării. Acest sector de Drum Național, cu o lungime de peste 23 de km va realiza legătura între Autostrada Sibiu-Pitești și DN7, în apropierea Municipiului Râmnicu Vâlcea”, conchide ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.