Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, 'extrem de mulțumit' de activitatea ambasadorului României la Paris

Cotidianul
Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat joi că este "extrem de mulţumit" de activitatea ambasadorului României la Paris, Luca Niculescu, precizând că acesta a reuşit, într-un timp foarte scurt, "să facă lucruri foarte bune". 

"Sunt extrem de mulţumit de activitatea ambasadorului României la Paris şi în Franţa. A reuşit în foarte, foarte scurt timp să facă lucruri foarte bune, dovadă e şi ceea ce s-a întâmplat ieri şi astăzi. Şi reprezintă un exemplu de ambasador care ştie să interacţioneze extrem de bine cu autorităţile din ţara unde-şi desfăşoară activitatea şi care ajută promovarea intereselor României. Eu vreau să-l felicit în mod public şi sunt convins că a contribuit şi va contribui în continuare la întărirea relaţiilor româno - franceze", a declarat Grindeanu, la Ambasada României din Paris, la finalul vizitei sale de lucru în Franţa, scrie agerpres.ro.

S-a VOTAT: Se dau bani pentru fiecare nou-născut din București


Şeful Executivului a răspuns astfel fiind întrebat dacă este mulţumit de activitatea ambasadorului României la Londra, Dan Mihalache, în urma recentului atac terorist din capitala Marii Britanii. 

Premierul Sorin Grindeanu a fost primit de omologul francez, Edouard Philippe, joi dimineaţă, la Hôtel de Matignon - sediul Guvernului Franţei.

PROTEST cu sute de oi. Un întreg oraş, BLOCAT de ciobani - VIDEO

Potrivit lui Grindeanu, aceasta a fost prima întâlnire a lui Philippe cu un omolog de la preluarea mandatului de şef al Executivului francez. 

"Prima vizită pe care a primit-o din partea unui omolog a fost a mea, de astăzi. Scopul acestei vizite este legat de întărirea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Franţa", a declarat Grindeanu. 

Vizita de lucru a prim-ministrului Grindeanu la Paris a început miercuri, când şeful Executivului a participat la ceremonia dedicată aderării României şi Argentinei la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). La acest eveniment au mai fost prezenţi secretarul general al OCDE, Jose Angel Gurría, directorul general al NEA, William D. Magwood, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, şi ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu. 

La ceremonie, Grindeanu a precizat că este foarte încântat să accepte în numele României invitaţia ca ţara noastră să devină cel de-al 33-lea membru al Agenţiei pentru Energie Nucleară. Totodată, premierul a precizat că România este deplin pregătită pentru începerea negocierilor de aderare la OCDE, pe baza meritelor sale şi a rezultatelor economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.