Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu i-a cerut lui Petre Daea să aducă 1,7 miliarde de euro: De unde vin banii

gov.ro
sorin grindeanu renault

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că ţinta Guvernului privind atragerea de fonduri europene în 2017 în cadrul programului AFIR, prin Ministerul Agriculturii, este de 1,6-1,7 miliarde de euro şi a adăugat că i-a cerut ministrului Petre Daea să găsească soluţii de debirocratizare a procedurilor în acest domeniu.

"Am discutat despre cum absorbim o sumă extrem de importantă şi target-ul e, iarăşi, foarte sus, pe AFIR, pe fonduri europene, undeva în jur de 1,6 -1,7 miliarde de euro anul acesta. Şi rugămintea mea, care nu e a mea, ci am preluat-o din teritoriu şi pe care domnul ministru o ştie foarte bine, e legată de a se apleca asupra debirocratizării, a se simplifica foarte mult, sigur, să fie transparentă, ne dorim în continuare, dar a simplifica foarte mult birocraţia şi tot ceea ce ţine de plimbatul actelor. Ne interesează ca în acest an, pe fonduri europene, în total la Ministerul Agriculturii, mă refer şi la subvenţii şi la ceea ce vă spuneam, lucrurile care ţin de AFIR, să ne ducem undeva în jurul a 3,5 miliarde (de euro - n.r.), în jurul acestei sume. Ceea ce este o ţintă pe care sunt convins că Ministerul Agriculturii poate să o atingă, mai ales că a început extraordinar de bine", a declarat Sorin Grindeanu la finalul întrevederii pe care a avut-o cu ministrul Agriculturii, Petrea Daea, la sediul ministerului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Premierul a precizat că în cursul discuţiilor purtate cu ministrul Agriculturii acesta i-a prezentat şi stadiul implementării sistemului naţional antigrindină, un program "extrem de important pentru fermieri şi pentru agricultori", menţionând că în cursul săptămânii viitoare se va deplasa pentru a vedea "la faţa locului" cum stau lucrurile în acest domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.