Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, întrevedere cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom

The Advocate
exxon mobile

Premierul Sorin Grindeanu a avut marți, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanții consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom, asigurându-i că Guvernul va sprijini proiectele de investiții pentru dezvoltarea de noi surse de producție de hidrocarburi offshore.

"Prim-ministrul a subliniat deschiderea și determinarea Guvernului de a sprijini proiectele de investiții pentru dezvoltarea de noi surse de producție de hidrocarburi offshore, în scopul de a ajuta la asigurarea securității energetice a României, precum și la valorificarea resurselor energetice, în condiții de competitivitate și durabilitate", se arată într-un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.

Parlamentul taie din puterile ANI. Cum s-a modificat incompatibilitatea

Potrivit sursei citate, șeful Executivului a reconfirmat sprijinul pentru aceste proiecte de pionierat pentru industria locală de petrol și gaze.

"Guvernul este ferm angajat să asigure cadrul de reglementare necesar pentru atragerea și dezvoltarea acestor proiecte în România. Astfel de proiecte asigură accesul la tehnologii de ultimă oră, transfer de know-how, contribuie la securitatea energetică și răspund nevoilor de promovare a investițiilor pentru sectorul de petrol și gaze", a afirmat Grindeanu, citat în comunicat.

Lovitură de teatru: Raportul ministrului de Justiție, cartonaș galben pentru șefa DNA

Totodată, ministrul Economiei, Mihai Tudose, și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, au arătat că echipele tehnice din cadrul Comitetului interministerial vor continua să lucreze pentru a asigura suportul tehnic necesar, astfel încât aceste proiecte de pionierat să poată fi implementate, se mai spune în comunicat.

Guvernul a aprobat în ședința din 2 martie un memorandum prin care s-a decis înființarea Comitetului interministerial privind asigurarea suportului tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre realizate de ExxonMobil și OMV Petrom.

Din partea Guvernului, la întrevederea cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom, au mai participat secretarul de stat Alexandru Chirilă și consilierul de stat Marius Nica, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.