Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu recunoaște că războiul din Ucraina a bubuit în deficitul bugetar din cauza căruia suferă românii

Banatul Azi
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat, sâmbătă, că una din cauzele pentru care România are un deficit de aproape 4,4 la sută este războiul din Ucraina. El a arătat că în România s-au făcut o serie de cheltuieli neprevăzute de când a izbucnit conflictul din ţara vecină.

”Una din cauzele pentru care deficitul nostru e destul de mare, nu a sărit încă de 4,4 la sută, dar sunt toate premisele să se întâmple acest lucru până la sfârşitul anului, e şi faptul că suntem la graniţă cu Ucraina şi impactul acestui război asupta unei ţări care are cea mai lungă graniţă cu Ucraina din UE e mult mai mare decât asupra Portugaliei, de exemplu”, a declarat Sorin Grindeanu, sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV.

El a arătat că e normal ca Guvernul să aducă aceste argumente în faţa liderilor europeni.

”E normal ca aceste argumente să le livreze Guvernul României atunci când se duce şi spune, domnilor, am înţeles că a venit domnul acesta gălăgios, Cîţu şi a spus, s-a angajat că face tot felul de lucruri şi am intrat în acea procedură şi suntem în acea procedură de deficit excesiv, dar de atunci s-au mai întâmplat nişte lucruri, avem un război la graniţă. Din cauza acestul război avem aceste cheltuieli, sunt lucruri în plus care apasă asupra deficitului. Despre asta este vorba şi sunt argumente cât se poate de valide în ceea ce înseamnă argumentaţia pe care Guvernul României a livrat-o sau o să o livreze către Comisia Europeană”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a adăugat că în România au existat cheltuieli neprevăzute din cauza conflictului din Ucraina. ”S-au făcut cheltuieli în România, extra, de când a început acest conflict şi care nu erau prevăzute în bugete sau nu ar fi fost prevăzute, dacă acest conflict nu exista”, a subliniat Grindeanu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.