Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu vrea campus medical universitar la Bucureşti

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a primit, marţi, la Palatul Victoria, o delegaţie condusă de dr. Gunter Stock, preşedintele Academiei Germane şi preşedintele Federaţiei Academiilor de Ştiinţe Europene (ALLEA), în cadrul întâlnirii discutându-se despre proiectul unui campus medical universitar la Bucureşti. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, principalul subiect abordat a fost proiectul de construire a unui campus medical universitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", în care cercetarea medicală să se îmbine cu practica clinică, în folosul pacienţilor, dar şi pentru pregătirea tinerilor medici şi încurajarea lor să rămână în ţară.

Emmanuel Macron l-a ȘOCAT pe Vladimir Putin: A avut CURAJ și i-a spus-o în față / VIDEO


"Susţinem acest proiect şi avem prevăzut în programul nostru de guvernare construirea unui spital republican în Bucureşti, organizat ca centru de urgenţă, excelenţă şi cercetare, pe toate specialităţile. Fiind însă un proiect de o asemenea amploare - universitate, campus universitar şi spital - pe lângă banii pe care îi vom aloca noi, ca Guvern, în paralel încercăm să găsim soluţii şi pentru atragerea de fonduri europene", a declarat Grindeanu, conform comunicatului. 

De asemenea, şeful Executivului a precizat că printre priorităţile Executivului se află şi construirea altor 8 spitale regionale - centre de urgenţă-excelenţă şi reabilitarea infrastructurii sanitare existente. 

La rândul său, dr. Gunter Stock a salutat iniţiativa dezvoltării unui campus medical universitar în Bucureşti, oferindu-şi sprijinul în ceea ce priveşte soluţiile de tehnologizare a unui astfel de proiect, după modelul celor existente deja în alte ţări, se spune în comunicat. 

Potrivit sursei citate, un alt subiect abordat în cursul discuţiilor a fost intenţia României de a-şi prezenta candidatura pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). 

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat şi Ioanel Sinescu, rectorul UMF "Carol Davila" din Bucureşti, şi Mircea Beuran, preşedintele Senatului UMF "Carol Davila", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.