Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ovidiu Vântu, mesaj DUR pentru clasa politică: 'Te-am sfătuit să investești în pușcării, ca să-ți fie bine când ai să ajungi pe aici...'

sorin ovidiu vantu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu vine cu noi sfaturi pentru politicienii din România. Aflat după gratii, afaceristul îi critică pe aleşi că nu i-au urmat sfatul precedent, de a investi în închisori. Mai mult, el susţine, într-un amplu articol publicat pe blogul personal, că nu "Coldea şi Kovesi au gândit strategia de distrugere a ţării". "Din momentul în care vei reuși să recuperezi serviciile în favoarea statului român, poți începe să reconstruiești și să te reconstruiești", transmite Vântu clasei politice.

Citeşte şi: Lovitură din Parlament pentru ministrul Sănătăţii: I se cere DEMISIA

" Băi clasă politică, este pentru a doua oară când mă adresez ție. Prima oară, când te-am sfătuit să investești în pușcării, ca să-ți fie bine când ai să ajungi pe aici. N-ai făcut-o și acum faci scandal că-i nașpa în zonă.

Acum îți mai dau un sfat, pe care sper să-l urmezi:

În loc să te miști ca proasta în poală cu punerea la plată a judecătorului care greșește (nu pot fi suspectat ca aș fi un fan al judecătorilor, dar cum să pui un judecător care greșește în situația de a-și pierde casa? Există destule sancțiuni pe care i le poți administra, de la reducerea masivă a lefei, la degradarea profesională sau chiar la excluderea din magistratură. Cum va mai da el o soluție într-un dosar economic sau penal cu o compensația economică, având această sabie a lui Damocles deasupra capului?), poți rezolva extrem de simplu problema abuzurilor din justiție readucând serviciile de informații sub controlul statului român. Așa cum pe vremuri aceste servicii erau masiv KGB-izate, iar lui Costin Georgescu, cel care a început procesul de de-KGB-izare, și lui Radu Timofte, cel care l-a continuat, le-au trebuit aproape 10 ani și nu cred că l-au terminat în întregime, tot așa trebuie început acum un proces de de-americanizare a acestor servicii, în special a SRI-ului, unde americanii au recrutat cât au avut chef. Unii din naivitate, alții din oportunism, ofițerii au marșat la retorica de doi bani cu instaurarea democrației și a statului de drept și, fără să-și dea seama, au distrus tocmai ceea ce trebuiau să apere – unitatea și securitatea poporului român.

Nu Coldea și Kovesi au gândit strategia de distrugere a acestei țări. Nici măcar Băsescu. Ei au fost doar niște unelte folosite de „partenerii noștri strategici” și răsplătite cu imunitate, în cazul Kovesi, și cu imunitate și păstrarea a ceea ce au reușit să fure, în cazul lui Coldea, Maior și Băsescu. Din momentul în care vei reuși să recuperezi serviciile în favoarea statului român, poți începe să reconstruiești și să te reconstruiești. Serviciile de informații nu-și vor retrage oamenii din punctele cheie ale statului și nici nu-i vor deconspira. Nu-i retrag pentru că au nevoie și nu-i deconspiră pentru că, prin regulamentul lor de funcționare, n-au voie. Asta poate fi tacit acceptată, doar dacă ele sunt sub controlul strict al țării, nu sub controlul unei puteri străine care are tot interesul să distrugă tot ce n-a putut sau n-a mai avut nevoie să corupă. Cu speranța că ai înțeles corect ce ți-am scris, îți doresc și ție un an mai bun, băi clasă politică.", mai scrie SOV.

Citeşte şi:  Prima REACŢIE din PSD după demisia ministrului Doina Pană: 'Am avut o discuţie cu domnia sa...'

Sorin Ovidiu Vântu mai spune, într-un mesaj adresat "generaţiei", că în ipoteza reinstaurării monarhiei, ar opta pentru un rege de tipul prinţului Charles al Marii Britanii. Omul de afaceri propune, însă, şi o condiţie: succesiunea să-l aducă la tron pe fostul principe Nicolae.

"A venit momentul să recunoaștem, generație, că avem nevoie de un șef autentic, șef pe care actuala societate românească n-a fost și nu este capabilă să-l ofere. Acest șef trebuie să fie inteligent, vizionar, educat în spiritul valorilor umaniste, respectat de comunitatea internațională și cu dragoste de țară și de tine, generație, iar tu ești obligată să-l identifici și să-l impui, oferindu-i întreaga putere a statului. Dacă vei decide că vrei în continuare republică, uită de Iohannis, un molâu fără caracter, fără educație, fără ca măcar un sfert de idee să-i străbată țeasta. Timp de trei ani n-a făcut absolut nimic pentru România. A reînnoit cotractul de vasalitate cu SUA semnat de hahalera aia de Băsescu, s-a plimbat pe banii tăi, și-a făcut concediul pe banii tăi și s-a dat de ceasul morții pentru a-și asigura un nou mandat. De asemenea, uitați de Dragnea, un țărănuș incult, fără caracter, un laș care, neinstruit fiind, n-a aflat că unui laș îi poți lua tot, începând cu averea și terminând cu libertatea. Singurul lucru pe care nu i-l poți lua unui laș este frica. Pe asta o va păstra până la sfârșitul vieții lui. Un personaj la fel de trist este și saltimbancul ăla de Ludovic Orban. Croit după același tipar moral și intelectual ca și ceilalți doi, băiatul ăsta e la fel de semnificativ în plan social și politic ca o balegă de capră.

Dacă vei opta pentru monarhie, va trebui să impui un rege care nu doar s-a născut rege, ci a și învățat a fi. Din această perspectivă, cu toată simpatia pe care o port tânărului principe Nicolae, nu cred că a învățat a fi rege. El mai trebui să-și facă ucenicia la o curte regală aflată în exercițiu și abia apoi i se poate încredința coroana. Până atunci, aș oferi-o unui prinț de tipul prințului Charles, asigurându-mă că succesiunea îl va aduce pe tron pe principele Nicolae.

Atât republica prezidențială cât și monarhia prezintă avantaje și dezavantaje. Este treaba ta,  generație, să cântărești și să iei o decizie. Uită de povestea cu democrația, ea este tot atât de adevărată pe cât este și povestea lui Moș Crăciun."

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu taximetriştii din Capitală: Primăria a lansat LINIA VERDE pentru plângeri şi sesizări .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.