Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Roșca Stănescu poate fi pus, miercuri, în libertate

sorin rosca stanescu srs

Sorin Roșca Stănescu a ajuns, din Parlamentul României, direct după gratii. El a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de pușcărie și este încarcerat la Jilava. SRS spune că miercuri, Tribunalul București l-ar putea pune în libertate.

”Ma vad silit sa informez opinia publica, prin intermediul fostilor mei colegi de presa, ca, fara vina mea, Tribunalul municipiului Bucuresti este confruntat cu o situatie cu totul si cu totul neobisnuita.

In urma cu patru ani, presedintele instantei, care a judecat dosarul Rompetrol, a constatat ca faptele s-au prescris si le-au solicitat inculpatilor, printre care ma numaram, sa decida daca doresc sau nu continuarea procesului. Acest fapt a fost consemnat in incheierea de sedinta. La termenul urmator, am solicitat continuarea procesului întrucat ma stiam nevinovat.

In urma cu aproximativ doi ani, acest proces s-a incheiat, instanta hotarand ca sunt nevinovat si pronuntand achitarea mea.

Este important de precizat ca judecatorul in cauza era si este, chiar, presedintele Tribunalului Bucuresti.

In ciuda acestei sentinte, in 2014, Curte de Apel m-a condamnat la doi ani si patru luni inchisoare cu executare. Miercuri, 21 ianuarie, incepand de la ora 10, adus fiind de la penitenciarul Jilava, unde sunt intemnitat, voi fi prezent in fata unei instante, apartinand chiar Tribunalului, care a constat atat prescriptia faptelor, cat si nevinovatia mea si care va trebui sa ia o decizie. Ma va pune sau nu in libertate?”, spune SRS într-un text remis redacţiei stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.