Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, ATAC DUR la adresa lui Kovesi: 'Ministrul Carmen Dan spune adevărul'

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei sare în apărarea ministrului de Interne, Carmen Dan, și lansează un atac la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care spune că „minte” atunci când spune că „este exclusiv vina Poliţiei că a scăpat Ghiţă”. Reacția jurnalistei vine după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni seară, la o emisiune TV, că nu înţelege de ce procurorul general al României face referire la Poliţie atunci când se vorbeşte despre fuga lui Sebastian Ghiţă, punctând că procurorul de caz are informaţii despre dosar.

„Ministrul Carmen Dan spune adevărul. Poliţia nu are acces la dosarul lui Ghiţă iar dosarul fugii şi localizării lui Ghiţă nu este nici la Parchetul General, ci este la DNA Ploieşti, structură aflată în subordonarea şi coordonarea directă a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Iar de aproape 4 luni DNA Ploieşti nu ştie ce să facă cu dosarul.

Dacă am avea Justiţie, de aproape 4 luni, procurorii ar fi trebuit să facă acte de instrumentare în dosar. Însă acestea nu s-au făcut pentru că DNA Ploieşti ar fi trebuit să-i audieze în primul rând pe domnii Florian Coldea, Sabin Iancu, şi toată conducerea SRI cu care S.Ghiţă a discutat în seara de 19 Decembrie 2016 la vila SRI, K2. Dar decât să audieze SRI şi eventual să se descopere nişte favorizări ale făptuitorului şi neglijenţe în serviciu, DNA s-a gândit mai bine să nu facă nimic, să acopere SRI şi să dea vina continuu pe Poliţie. Din această cauză DNA face continuu aceste declaraţii.

Ce va face Klaus Iohannis cu legea salarizării: 'Eu îl suspendam'

Să fim bine înţeleşi. Cine spune că este exclusiv vina Poliţiei că a scăpat Ghiţă pur şi simplu minte. S.Ghiţă a dispărut cu ajutorul domnilor de la SRI- că ei au dat telefoanele pentru Ghiţă în legătură cu filajul, a dispărut pentru că ordonanţa de supraveghere a DNA Ploieşti era incompletă, a dispărut că DNA Ploieşti nu s-a coordonat cu DOS. Dar cum DNA nu se poate incrimina singură, nu-i poate inculpa nici pe ofiţerii DOS care au lucrat în coordonarea proastă a DNA Ploieşti şi nu-i poate inculpa nici pe intangibilii SRI Coldea şi Iancu, nu se întâmplă nimic şi totul se pune în mod mincinos şi propagandistic numai în cârca Poliţiei.
Aşa instituţiile care ar trebui să prindă infractori- DNA, acoperă de fapt persoane faţă de care există indicii temeinice că au favorizat infractori, împiedicând cercetările într-o cauză penală, îngreunând tragerea la răspundere penală şi executarea unei măsuri privative de libertate, fapte care se pedepsesc potrivit Codului Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.”, a reacționat Sorina Matei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.