Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei intră la rupere, după comunicatul DNA: 'În bunul şi tradiţionalul stil al doamnei K, totul e o conspiraţie'

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei a reacționat prompt la comunicatul DNA, spunând într-o postare pe Facebook că „în bunul și tradiționalul stil al doamnei K totul este o conspirație”. Procurorii DNA precizează, luni, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că Vlad Cosma, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal".

„Bineînţeles, în bunul şi tradiţionalul stil al doamnei K, totul e o conspiraţie. Ca de obicei. Cum a fost şi cu înregistrările precedente.Faptul că familia Cosma are probleme penale şi condamnare în primă instanţă- este una şi totul va fi decis de judecători. Dar faptul că tot ce s-a prezentat aseară există şi este confirmat şi de alţi procurori, de cel puţin 2 ani, este altceva şi de asta nu se poate deroba doamna K. Mai grav este că totul- mă refer la plantarea probelor false de către Negulescu/Onea- este confirmat şi certificat chiar în documentele DNA. Iată:

Olguța Vasilescu iese la rampă și face un anunț surpriză: 'Creşterile mari încep din 2019'

"La data de 25.05.2015, pe adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti a sosit o corespondenţă expediată din Chişinău, Republica Moldova. În conţinutul corespondenţei a fost identificată o „sesizare” formulată de un anume „Serghei Petruş” din Chişinău.

În conţinutul documentului arătat se menţionează textual: „În Campania prezidenţială din 2014 am fost angajat în Chişinău de domnul Petran să muncesc la negru pentru candidatura lui Ponta. Am primit salariu timp de două luni, iar în a treia lună, respectiv după turul 2, am fost înşelat cu suma ce mi se cuvenea de către domnul Petran care nu mi-a dat banii şi nu mi-a mai răspuns la telefon. Întrucât am lucrat la negru, singura modalitate de a vă dovedi că spusele mele sunt reale, sunt înscrisurile pe care domnul Petran le-a lăsat în biroul de campanie…am vrut să mă asigur că aceste informaţii ajung şi la dumneavoastră”.

Șefa CSM, prima reacție după înregistrările incendiare de la Antena 3: 'Voi sesiza Inspecția Judiciară'

Alături de înscrisul arătat au fost identificate în plicul cu care a fost transmisă corespondenţa mai multe înscrisuri, respectiv:

-un înscris olograf conţinând calcule, sume de bani/voturi, în cuprinsul căruia este specificată suma de 350.000 EURO ca total cheltuieli;
-mai multe file/documente redactate în format electronic, sub formă de tabele, cu următoarea rubricaţie: ţară/nume/prenume/număr de telefon/votanţi/supervizori.

Prin ordonanţa procurorului nr. 218/P/2014 din 25.05.2015 s-a dispus efectuarea unei constatări criminalistice grafice, pentru a se stabili dacă scrisul depus pe documentul conţinând calcule, sume de bani/voturi transmis unităţii noastre de parchet la data de 25.05.2015 de către numitul Serghei Petruş este executat de aceeaşi persoană care a completat cererea olografă depusă la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian în data de 27.02.2015 şi semnată „Sebastian Ghiţă”.

Concluzia expertului criminalist din cadrul I.P.J. Buzău – Serviciul Criminalistic menţionată în cuprinsul Raportului de constatare criminalistică nr. 316.992/27.05.2015 este în sensul că „Scrisul de mână, reprezentând conţinutul înscrisului fără titulatură şi datare a fost executat de aceeaşi persoană care a scris de mână cererea adresată „Domnule procuror şef”, datată şi semnată pe ambele pagini „Sebastian Ghiţă 27.02.2015”."”, scrie Sorina Matei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.