Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, anunț în PREMIERĂ - Cere constituirea unei asociații care să fie 'portavocea' spitalelor

MSF
Sorina Pintea

Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, că România are nevoie de o asociație a spitalelor care să funcționeze în regim de „portavoce” a unităților spitalicești, în negocierile cu instituțiile statului.

Sorina Pintea a precizat în cadrul primei ediții a Forumului Național al Spitalelor că unul din principalele scopuri ale acestui forum este punerea bazelor unei asociații a spitalelor din România, conform Mediafax.

Citește și: Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Mihai Constantinescu - Ce au descoperit medicii în corpul artistului

„Avem nevoie de o asociație a spitalelor în România. (...) Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociații. Vreau să îl pun la masă pe acest reprezentant, astfel încât să negocieze inclusiv cu ministrul Finanțelor. Acesta este unul din principalele scopuri ale acestui forum”, a spus ministrul.

Ministrul a motivat necesitatea înființării unei astfel de organizații, precizând că este nevoie de o asociație care să poată „fi o portavoce a spitalelor în negocieri cu ministrul Sănătății, cu președintele Casei și, nu în ultimul rând, cu ministrul Finanțelor”.

Legat de situația condițiilor din spitalele românești, ministrul a declarat că rezonează cu nevoile resimțite de pacienți și consideră ca fiind necesară schimbarea mentalității și dezvolltarea empatiei vizavi de problemele bolnavului, în sensul consolidării unui sistem de sănătate cât mai eficient.

„Spuneau pacienții că își doresc curățenie, spuneau pacienții că își doresc empatie, așa ceva nu se cumpără (…) Asta îmi doresc și eu de la sistemul de sănătate. Empatie, schimbarea mentalităților, în primul rând schimbarea mentalităților pentru că asta ne va aduce și empatie”„ a concluzionat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.