Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea aduce primele vești bune, după ce rujeola a făcut prăpăd în România: 'Numărul cazurilor a scăzut foarte mult. Este un progres remarcabil'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Numărul cazurilor de rujeola a scăzut, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că România nu se mai află pe primul loc din Europa la acest capitol. Pe de altă parte, a crescut rata vaccinării, chiar dacă însă sunt probleme privind aprovizionarea cu vaccinuri.

“Incidența cazurilor de rujeolă a scăzut, a scăzut foarte mult, astfel încât nu mai suntem pe acel rușinos prim loc în Europa. Am ajuns de la 100-120 de cazuri pe săptămâna la 12-18 cazuri, 20, ceea ce spun eu ca este un progres remarcabil”, a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Mediafax.

ALERTĂ - Klaus Iohannis sesizează CCR: lovitură DEVASTATOARE pentru Avocatul Poporului

De asemenea, ministrul Sănătăţii spune că se aştepta ca odată cu începerea anului şcolar, numărul cazurilor de rujeolă să crească. Totodată, Sorina Pintea a mai subliniat că rata vaccinării a crescut.

“Rata vaccinării a crescut mult în România. (...) Sunt probleme în aprovizionarea cu vaccinuri, generate nu neapărat de birocraţie, de contestaţiile care s-au făcut la licitaţiile publicate de Ministerul Sănătăţii. Am convingerea că se vor încheia curând, astfel încât să nu mai avem probleme cu vaccinul DTP (n.r. diftero-tetano-pertussis) şi Tetravalent. Unele doze de la vaccinul Tetravalent au expirat şi urmează să fie înlocuite de producător, conform contractului. În maximum două săptămâni vor fi înlocuite aceste doze”, a mai spus Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.