Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, anunț pentru cei care au nevoie de transplant: Schimbarea conducerii ANT va face ordine în listele de așteptare

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Iaşi, că schimbarea conducerii Agenției Naționale de Transplant (ANT) va rezolva problema listelor de așteptare și va duce la o transparentizare a întregului proces, potrivit Mediafax.

„Pacienții trebuie să se înscrie pe o listă și să fie evaluați. Dar eu am primit foarte multe mesaje și telefoane de la pacienți, care spuneau că au nevoie de transplant. Până la urmă, cred că schimbarea conducerii ANT va face ordine și în aceste liste, inclusiv transparentizarea, publicarea lor pe site-ul Agenției. (..) Eu sper că noua conducere (a ANT - n.r.) va rezolva aceste probleme, inclusiv informarea pacienților. Totodată, pacientul care nu poate beneficia de transplant pulmonar, de exemplu, ca orice tip de transplant, de altfel, el poate beneficia în străinătate de acest lucru. Asta, dacă va găsi o clinică dispusă să îi preia cazul. De exemplu, Austria nu face pentru nimeni transplant pulmonar în acest moment. Va relua transplanturile în 2019 pentru Slovenia. Noi am fost chemați la discuții pentru 2020”, a declarat Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.