Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, atac la managerii de spitale: 'Ministrul nu poate acoperi incompetența unora. Nici nu cred că este în fișa postului'

stiripesurse.ro
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că ea nu poate acoperi incompetența unor manageri din anumite spitale și că acest lucru nu face parte din fișa postului niciunui ministru, în contextul în care în spațiul public s-a vehiculat ideea blocării posturilor în sistemul sanitar, informează MEDIAFAX.

Sorina Pintea a precizat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că ministrul nu poate acoperi incompetența anumitor manageri de spital, în contextul în care multe posturi vacante nu sunt scoase la concurs din motive de organizare internă.

Citește și: EXCLUSIV - Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă - Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

„Am întâlnit manageri care mi-au spus că nu-i lasă directorii financiari. Repet, ministrul nu poate acoperi incompetența unora. Nici nu cred că este în fișa postului unui ministru acest lucru. Avem cadrul legal, avem buget și lucrurile nu se respectă”, spune ministrul.

Citește și: Andrei Caramitru profețește că PNL, PMP și UDMR vor trăda! ‘Vor dispărea strategic la vot’

Sorina Pintea a mai spus că speculațiile despre blocarea posturilor în sistemul sanitar se infirmă, întrucât această situație nu există.

„S-a discutat despre blocarea posturilor în sistemul sanitar. Nu există. Anul trecut funcționa regula doi la unu pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătății, dar nu pentru spitalele din subordinea autorităților locale, anul acesta nu mai există această regulă, deci atâta vreme cât un post este vacantat având în vedere că bugetele sunt aprobate, posturile se pot scoate la concurs”, a declarat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.