Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea: 'Banii sunt la Iași. De ce nu-i folosiți?'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu înţelege de ce banii alocaţi de guvern pentru refacerea clădirii Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iaşi, grav afectată în urma incendiului din luna aprilie nu sunt folosiţi, susţinând că din luna mai nu s-a făcut nimic (news.ro).

Sorina Pintea a declarat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a alocat suma de 10 milioane de lei pentru refacerea clădirii IBCV, dar că banii nu sunt folosiţi.

”Până acum nu s-a întâmplat nimic. Dacă cineva citea cu mare atenţie textul Hotărârii de Guvern vedea foarte clar că exista posibilitatea, având în vedere calamitatea, să se facă proceduri de urgenţă. Lucrul acesta, vă spun sincer, m-a deranjat teribil. Am făcut eforturi să deblocăm din fondul de rezervă 10 milioane de lei pentru reparaţii, că pentru aparatură discutăm de altceva, şi nu s-a întâmplat nimic. Şi atunci eu mă întreb în ce bază s-au cerut banii? Pentru că ar fi trebuit să aibă măcar o estimare. Voi merge la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, să văd ce s-a întâmplat acolo”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea.

Ea a afirmat că nu ministrul trebuie să vină la Iaşi, pentru a stabili procedurile pentru demararea lucrărilor de reparaţii.

”Banii sunt la Iaşi, de ce nu sunt folosiţi? Să vină ministrul să facă proceduri? Îmi pare rău. Din 16 mai sunt bani alocaţi pentru reparaţii. Sunt surprinsă să aud şi că funcţionează două spitale în aceeaşi clădire. Am aflat că două etaje ţin de Ministerul Sătăţii, două de primărie. Ca la noi, la nimenea”, a adăugat Sorina Pintea.

Întrebată dacă ar putea fi alocate fonduri pentru construirea unei clădiri separate pentru ICBV Iaşi, Sorina Pintea a precizat că nu poate da acum un răspuns.

”Ideea este că Institutul trebuie să funcţioneze, sunt nişte medici extraordinari acolo”, a mai afimat ministrul Sănătăţii.

Un puternic incendiu a avut loc în noaptea de 10 spre 11 aprilie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, intervenţia pompierilor durând peste şase ore. Bolnavii au fost evacuaţi imediat, astfel că nu au existat victime. Mai multe saloane au fost distruse, fiind afectat şi blocul operator, dar şi un depozit de materiale medicale.

Potrivit ISU, flăcările au izbucnit la etajul şase al clădirii şi au cuprins rapid acoperişul, dar şi mai multe încăperi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa a precizat că pentru refacerea Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, afectat de incendiu, este necesară suma de 10 milioane de euro. Potrivit lui Popa, această sumă ar acoperi atât lucrările pentru refacerea clădirii, cât şi achiziţionarea de aparatură nouă.

Guvernul a adoptat, în 16 mai, o hotărâre privind alocarea sumei de 10 milione de lei pentru reparaţii capitale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.