Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, decizie după vizita la Spitalul Județean din Giurgiu - investiții de milioane de lei

MSF
Sorina Pintea

După vizita ministrului Sănătății Sorina Pintea la spitalul de urgență din Giurgiu, ministerul anunță investiții de 17 milioane de lei care vor fi făcute la spitalul vizitat de ministru, în aparate de imagistică medicală, precum și pentru reabilitarea spitalului, dar și în atragerea resursei umane.

„Spitalul Județean de Urgență Giurgiu oferă de astăzi pacienților servicii de imagistică medicală CT, în urma achiziției unui aparat Computer Tomograf CT și PACS în cadrul unui proiect cu Banca Mondială”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În afara achizițiilor făcute deja cu sprijinul Băncii Mondiale, spitalul va beneficia li de 12,4 milioane de lei, alocate de Ministerul Sănătății pentru reabilitare, dotare și atragerea resursei umane, se mai spune în comunicat.

„Din fondul de investiții, la Spitalul Județean Giurgiu, MS va aloca 12, 4 milioane lei pentru reabilitare, dotare și atragerea resursei umane. Se va achiziționa aparatură medicală pentru dotarea secțiilor ATI și Chirurgie, iar laboratorul de imagistică , pe lângă CT -ul pus în funcțiune azi, va avea un mamograf și 3 aparate de radiologie digitală care vor înlocui aparatele vechi de peste 12 ani”, spun oficialii ministerului.

Picătura care a umplut paharul - Ambasadorul SUA trage un semnal de alarmă după o vizită în județul Vaslui: 'Acestea sunt atacuri împotriva demnităţii umane'

În ceea ce privește invetiția alocată secției ATI a spitalului, cifra alocată inițial de minister este de 1 milion de lei, urmând ca, ulterior, să fie analizate eventualele necesități de suplimentare ale sumei.

„Ministrul Sănătății a propus reabilitatea secției ATI prin dotarea cu aparatura necesara, inclusiv paturi, astfel încât această secție să corespundă standardelor de tratare pentru un pacient ATI. Va fi alocat 1 milion de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare a secției exterioare de psihiatrie, urmând să fie analizată necesitatea suplimentarii acestei sume pe parcursul anului”, se mai spune în documentul citat.

De aparatură nouă vor beneficia și Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul din jud Giurgiu, suma alocată de minister fiind de 1,5 milioane de lei, cât și Spitalul orășenesc Bolintin Vale, cu o finanțare de 1,7 milioane lei, precizează comunicatul.

Sorina Pintea a dclarat, sâmbătă, când a vizitat spitalul de urgență din Giurgiu dcă va continua atât vizitele oficiale cât și pe cele inopinate la cât mai multe spitale din țară, spunând că pentru ea calitatea actului medical reprezintă unul din interesele majore, atât ale sale, cât și ale Guvernului.

„Sunt azi în Giurgiu pentru că mi-am propus să vizitez cât mai multe spitale din țară, atât oficial cât și inopinat pentru că eu și Guvernul din care fac parte suntem interesați de calitatea actului medical. Acest Guvern a alocat și va aloca sume importante în Sănătate și trebuie să fiu sigură că ele se vor regăsi în serviciile oferite pacienților. Sunt convinsă că ne vom revedea pentru că vreau să urmăresc stadiul lucrarilor" a declarat Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.