Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, după decesul unui tânăr care aștepta de 2 ani să facă un transplant: A fost prea târziu pentru el. Legea transplantului va fi gata într-o lună

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că legea transplantului va fi finalizată într-o lună, precizând că cele mai mari probleme în această materie, în România, se referă la lipsa donatorilor și la dotarea centrelor medicale. Ministrul a făcut precizările după ce un bărbat de 29 de ani, Călin Farcaș, a murit, marți, la spital, după ce a așteptat timp de 2 ani să facă un transplant.

"Este foarte trist. Raspunsul la întrebarea de ce a murit este imposibil de dat. Pacientul a fost evaluat săptămâna trecută la Sfânta Maria și i s-a dat acceptul de transplant in strainate, categoric in tarile cu care Romania are protocol si in care Romania duce organe. E un foarte mare semnal de alarma vis-a-vis de donarea in Romania. Eu cred ca problema donarii de organe e cea mai mare problema, apoi e vorba de centre de transplant care sa faca multiple tipuri de transplant. MS cu un grup de lucru scrie legea transplantului, intr-o luna aceasta lege va fi gata. Sunt lucruri care se vor face intr-un timp scurt. A fost prea târziu pentru el (n.r. Călin Farcaș)", a declarat Sorina Pintea la Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.