Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea face dezvăluiri EXPLOZIVE compară o instituție-cheie cu un sistem mafiot

stiripesurse.ro
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că la Agenția Națională de Transplant era precum ”o castă” și sugerează o organizare de tip mafiot în care nimeni din exterior nu avea cum să pătrundă.

Citește și: Rareș Bogdan: Coșmarul se va sfârși pe 10 octombrie! Am verificat personal semnăturile și sunt sigur că Guvernul Dăncilă va deveni istorie!

„Au fost mai multe nereguli la ANT, tocmai datorită faptului că tot ce s-a întâmplat acolo nu era transparent absolut deloc. Deci părea o castă, unde nimeni nu poate să pătrundă. Bineînțeles, acest lucru a dus și la neîncredere în transplant”, a comentat Sorina Pintea, informează B1.

Întrebată de ce vedea ANT drept „o castă”, precum și dacă instituția putea fi asemănată cu „o mafie”, Sorina Pintea a răspuns: „Nu, așa părea. Așa părea din afară. Eu nu pot să spun dacă era o mafie sau nu era. Așa părea datorită netransparenței. Ceea ce a scos în evidență raportul sau rapoartele, pentru că au fost trei controale în ultimii doi ani de zile la ANT, este tocmai acest lucru. Neexistând proceduri aprobate, neexistând protocoale, neexistând niște reguli foarte clare, toate acestea au dus la ceva, știu eu, adică nu avem încredere, pentru că nu știm ce se întâmplă acolo. Și eu aș fi gândit la fel”.

Ulterior, ministrul Sănătății și-a nuanțat poziția, explicând că acest lucru nu înseamnă că la ANT nu exista nicio „regulă”. În orice caz, suspiciunile Ministerului Sănătății, spune demnitarul, au început odată cu semnele de întrebare ridicate de sistemul informatic.

„Este nevoie de un sistem informatic foarte clar, pe care noi îl vom face acum, cu bani de la UE. Am câștigat 15,6 milioane de euro, pentru a putea implementa acești bani în cadrul Agenției, implementarea constând în acest registru informatic integrat, în proceduri, în reguli, într-un calcul al costurilor reale a activității de transplant, pentru fiecare organ în parte”, a adăugat Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.