Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea pune totul pe seama salariilor - Peste 150 de medici au REVENIT în spitalele din România

stiripesurse.ro
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a precizat, joi, în cadrul unei conferințe, că situația privind numărul medicilor întorși în țară în ultimii doi ani indică o statistică pozitivă. Până în acest moment, de când au fost majorate salariile, au revenit să profeseze în țară 150 de cadre medicale, potrivit Mediafax.

Sorina Pintea a declarat că, în comparație cu statistica anului 2010, cifra certificatelor de conformitate eliberate medicilor pentru a putea profesa afară a cunoscut modificări pozitive semnificative. Ministrul a spus că, până în acest moment, au fost eliberate 411 de astfel de certificate, comparativ cu anul 2010 când erau eliberate aproape 8.000.

„Aș dori să dau și niște cifre. Ca să poți profesa în străinătate este nevoie de certificate de conformitate. În 2010, au fost eliberate 7.829 de certificate de conformitate. În 2011, 5.674 , în 2017, 2794, în 2018, 2312. Anul acesta, până acum, au fost eliberate 411 certificate de conformitate”, a spus ministrul în cadrul unei conferințe.

Sorina Pintea a mai precizat că sunt până la 150 de medici înregistrați ca fiind întorși în țară pentru a profesa, din momentul în care salariile cadrelor medicale au fost majorate.

Citește și: Cu trei zile înaintea alegerilor, Guvernul Dăncilă face spectacol: centre rezidențiale private de 4 stele și câte o ambulanță în fiecare comună

„Avem aproximativ o situație, pentru că există niște evidențe la centrul de Resurse Umane, dar sunt rezidenți cum ar fi după ce și-au echivalat studiile. Noi nu avem evidența spitalelor în care lucrează, deci cifra este oarecum aproximativă, dar noi vrem să facem o statistică, care nu știm cât este de importantă. Pentru noi, este important să avem medici în fiecare spital. Sunt în jur de 150 înregistrați, s-ar putea să fie mai mulți la spitalele autorităților locale”, a spus ministrul.

Potrivit aceleiași surse, estimarea numărului în care aceste certificate de conformitate vor fi eliberate pentru medici indică o cifră de 1.300 până la sfârșitul anului.

„De menționat că nu toți cei care ridică aceste certificate merg să profeseze, dar este singurul barometru pe care îl avem în acest moment. Eu cred că nu vom depăși 1.300, hai să facem o estimare până la sfârșitul anului, pentru că s-au majorat salariile, dar anul acesta dotăm, cu echipamente medicale sau cel puțin încercăm să acoperim o parte din nevoile pe care România le are”, informează ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.