Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea: Revenim la Fălticeni să deschidem spitalul

MSF
Sorina Pintea

Ministerul Sănătăţii va continua finanţarea construcţiei la noul spital din Fălticeni, demarată în 1991, pentru ca în toamna acestui an să se finalizeze lucrările şi să se inaugureze investiţia, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Frasin, ministrul Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Ministrul a criticat informaţiile apărute în presă, potrivit cărora din 2015 nu s-au mai alocat bani de la bugetul de stat pentru această investiţie, precizând că anul trecut s-au alocat 13,5 milioane de lei, în 2019 alţi 476.000 de lei pentru plăţi restante, iar în această săptămână, după ce Comisia de evaluare va analiza propunerile, spitalul din Fălticeni va fi finanţat cu 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţii şi 25 de milioane pentru echipamente medicale. 

"Anul acesta, acest spital se va deschide. Deci nu se pune problema să nu alocăm sau că nu am fi alocat bani. Cred că domnul ministru Bănicioiu a spus asta, că din 2015 nu s-au alocat bani. (...) În septembrie revenim la Fălticeni să deschidem spitalul'', a spus Pintea. 

Ministrul a subliniat că sănătatea nu are culoare politică şi că multe alte spitale din judeţ şi din ţară au primit bani, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii ''are cel cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată'' şi mai aşteaptă solicitări din partea unităţilor sanitare pentru finanţări.

Citește și: Ministerul Sănătăţii a iniţiat modificări la Legea privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină

"Am declarat în nenumărate rânduri, doamna prim-ministru şi eu, că sănătatea nu are culoare politică (...) alocările financiare de anul acesta sunt o dovadă clară a faptului că nu spunem vorbe mari (...) după cum spunea şi doamna prim-ministru, este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Ministerul Sănătăţii'', a spus Pintea. 

Ea a precizat că, în acest an, MS finanţează Spitalul Judeţean Constanţa pentru achiziţia unui scintigraf, Spitalul Gura Humorului, ''cu o solicitare modestă'' de 300.000 de lei, Spitalul Municipal Rădăuţi cu 2,3 milioane de lei şi Spitalul din Cîmpulung Moldovenesc care a solicitat doar 194.000 de lei. 

"Aştept în continuare solicitările spitalelor din judeţul Suceava (...) Noi ne ţinem de cuvânt", a mai spus Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.