Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, surprinsă de amenințările sindicatelor din sănătate: 'Cred că protestele acestea au un singur motiv'

MSF
Sorina Pintea

Ministrul Sorina Pintea consideră că protestele cu care sindicaliștii din sănătate amenință au la bază negocierea contractului colectiv de muncă și nu indicatorii de performanţă sau metodologiile de concurs, pentru că aceste subiecte au fost deja discutate.

Sorina Pintea a declarat, marți, în cadrul unei conferințe că, în opinia sa, motivul pentru care sindicaliștii din sănătate amenință cu declanșarea de proteste și chiar grevă generală a fost fundamentat pe baza motivului negocierii contractului colectiv de muncă și nu „neapărat a indicatorilor de performanță”.

„Am citit şi eu şi am fost foarte surprinsă, dar cred că protestele acestea au un singur motiv: negocierea contractului colectiv de muncă, nu neapărat indicatorii de performanţă sau metodologii de concurs, pentru că aceste lucruri le-am discutat la fiecare întâlnire. Au fost cerute chiar de ei. Eu niciodată nu arunc în spaţiul public lucruri pe care nu le-am discutat anticipat. Am văzut că se făcea referire la indicatorii de performanţă, care nu au apărut nicăieri”, spune ministrul, conform Mediafax.

Dosarul 10 August, declinat către DIICOT! Reacția lui Felix Bănilă: 'Noi nu am cerut declinare de competență, dar dacă dânșii așa cu considerat'

Potrivit aceleiași surse, blocajul contractului colectiv de muncă e cauzat de „numărul de zile de concediu suplimentar pe care sindicatele le-au solicitat”. Pintea a menționat faptul că poziția ministerului este un deschisă, fiind de acord să negocieze „orice, dar în limitele legii”.

„Negocierile continuă, din punctul meu de vedere. Nu s-au blocat, dar trebuie să respectăm legea. Până la urmă, fiecare are dreptul să facă şi proteste, are dreptul la opinie, dar pentru mine a fost o supriză declaraţia sindicatelor pentru că de fiecare dată, în momentul în care discutam despre meritocraţie, despre recunoaşterea muncii, despre respectarea drepturilor, dar şi despre obligaţiile care revin tuturor membrilor de sindicat şi nu numai, angajaţilor din sănătate”, a spus ministrul.

Sorina Pintea a mai spune că are convingerea că, după negocieri, „lucrurile se vor aplana”: „Până la urmă avem nevoie de acest contract colectiv de muncă dar în limitele legii. Sunt convinsă că vom ajunge la o înţelegere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.