Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea vrea să îl scoată pe Dragnea din scandalul vitaminei D - Este o propunere a Comisiei Naţionale de Endocrinologie

vitamina D

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că programul privind vitamina D, pentru care liderul PSD, Liviu Dragnea, a depus amendament la buget, nu este ”o invenţie” a acestuia, ci a fost o solicitare din partea Comisiei Naţionale de Endocrinologie. Pintea a spus că ”Ministerului Sănătăţii are parte de o creştere istorică” a bugetului, ceea ce o bucură informează news.ro

”Eu vreau să vă spun că orice sumă în plus alocată la Sănătate înseamnă pacienţii salvaţi, înseamnă pacienţi rezolvaţi. Nu pot decât să mă bucur că există amendamente legate de creşterea sumelor pe programele naţionale. Vitamina D nu este o invenţie a domnului Dragnea, este o propunere a Comisiei Naţionale de Endocrinologie”, a declarat, luni, Sorina Pintea, întrebată fiind ce părere are despre amendamentul depus la buget de către Liviu Dragnea, care solicită bani în plus pentru Programul vitamina D.

Pintea a precizat că au fost mai multe propuneri, iar unele dintre ele au fost luate în calcul. De exemplu, în 2019 se vor finanţa o mie de proceduri de fertilizare în vitro, faţă de 685 câte au fost finanţate anul trecut.

”Eu cred că trebuie să ne bucurăm. Bugetul Ministerului Sănătăţii are parte de o creştere istorică, ceea ce trebuie să ne bucure”, a mai sus Pintea.

Liviu Dragnea a depus mai multe amendamente la buget care prevăd creşterea sumelor pentru unele programe naţionale de sănătate. Banii ar urma să fie luaţi de la SRI, SPP şi SIE.

În 3 februarie, Liviu Dragnea a declarat că vrea reducerea bugetelor serviciilor de informaţii, iar dacă nu face Guvernul, o va face Parlamentul.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente”, a afirmat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.