Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția lui Aleksei Navalnîi şi-a angajat gardă de corp: 'Când eşti prea cavaler, poţi face o mişcare greşită'

Iulia Navalnaia

Iulia Navalnaia, văduva fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a declarat într-un interviu pentru revista Time publicat miercuri că şi-a angajat o gardă de corp în urma unui atac cu un ciocan care l-a vizat la Vilnius pe fosta mână dreaptă a lui Navalnîi, Leonid Volkov, relatează Reuters.

Un individ l-a atacat pe Volkov (43 de ani) în faţa casei sale din Vilnius în martie. În urma atacului, opozantul rus a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza leziunilor suferite, între care un os fracturat la o mână şi mai multe răni la un picior.

Volkov este una din principalele figuri ale opoziţiei ruse şi a fost unul dintre apropiaţii lui Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară din Rusia pe 16 februarie. Volkov a fost şeful de cabinet al acestuia şi până în 2023 a condus şi fundaţia anticorupţie fondată de fostul oponent numărul unu al preşedintelui rus.

Serviciile de informaţii din Lituania au acuzat serviciile secrete ruse că se află în spatele atacului împotriva lui Volkov.

De nevoie, nu de plăcere

Iulia Navalnaia, care locuieşte în afara Rusiei şi a promis că va duce mai departe lupta soţului ei împotriva lui Putin, a declarat că incidentul a determinat-o să-şi sporească măsurile de securitate personală.

"Ne-am gândit la nişte protocoale de securitate noi. Sinceră să fiu, nu prea îmi place să merg însoţită de un bodyguard", a declarat Navalnaia pentru revista Time, la Vilnius.

"Eu şi Aleksei nu am avut niciodată gărzi de corp, şi cred că am moştenit o parte din acel curaj, atitudinea aceea cavalerească de la Aleksei. Însă când eşti prea cavaler, poţi face o mişcare greşită. Aşa că, deocamdată, colegii mi-au cerut să merg cu un bodyguard", a mai spus văduva fostului opozant rus.

"Nu ştim ce va urma, iar asumarea unor astfel de riscuri nu este cu siguranţă o idee bună", a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.