Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia pictorului american Peter Max s-a sinucis

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Mary Max, soţia pictorului american Peter Max, care avea un conflict cu membri ai familiei acestuia privind controlul asupra bunurilor artistului, s-a sinucis, au informat marţi mass-media locale citând surse ale poliţiei, relatează EFE potrivit Agerpres.

Corpul femeii în vârstă de 52 de ani a fost găsit fără viaţă în apartamentul său din nord-vestul Manhattanului duminică noapte după o intensă bătălie familială pentru controlul afacerilor soţului său cu care a fost căsătorită timp de 20 de ani şi care în prezent suferă de demenţă.

Potrivit ziarului New York Times, nu se cunosc cauzele exacte ale decesului lui Mary Max, cea de-a doua soţie a pictorului, care a lăsat totuşi un mesaj pe căsuţa vocală a unui prieten cu instrucţiuni detaliind ce să se facă după moartea ei.

Mary Max a fost implicată într-o aprigă dispută legală cu Adam Max, fiul lui Peter Max, după ce artistul ale cărui opere au fost foarte populare în anii '60 şi '70 a început să fie afectat de demenţă în ultimii ani.

În timp ce Adam o acuza pe Mary că îl maltratează şi chiar încearcă să-l ucidă pe tatăl său, ea asigura că Adam a furat opere de artă în valoare de 4,3 milioane de dolari şi a cerut să fie numit un tutore pentru a controla activităţile din atelierul de artă al lui Peter Max.

Avocatul lui Mary, John Markham, a declarat ziarului Times că în mesajul său final înainte de sinucidere, ea nu a menţionat această dispută, ci a dorit să-şi ia rămas bun de la soţul şi prietenii săi apropiaţi, de la fratele şi de la mama sa, în vârstă 94 de ani.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit în apartamentul în care locuia împreună cu Peter Max, în vârstă de 81 de ani, la două săptămâni după ce New York Times a publicat un amplu articol de investigaţie care dezvăluia cum Adam Max şi partenerii săi au preluat controlul asupra operelor de artă ale pictorului.

Tablourile psihedelice ale lui Peter Max au ajutat la definirea esteticii hippy din anii 60 şi 70, iar în ultimii ani operele sale s-au vândut la licitaţie cu sute de mii de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.