Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia premierului a cântat pentru achiziţionarea sculpturii 'Cuminţenia Pământului' / VIDEO

europafm.ro
valerie ciolos

Valérie Cioloş a susţinut un concert de muzică sacră la Catedrala "Sfântul Mihail" din Alba Iulia, pentru a îndemna publicul prezent să doneze bani pentru sculptura "Cuminţenia Pământului" de Constantin Brâncuşi.

Valérie Cioloş nu a vrut să declare nimic la intrarea în Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, fiind emoţionată şi arătând că vrea să îşi păstreze vocea, informează mediafax.ro.

Concertul de muzică sacră a început la orga catedralei unde cântă corul, cu rugăciunea "Tatăl Nostru", interpretată de tenorul Ioan Chiciudean, a continuat cu piesa "Ave Maria" susţinută de Valérie Cioloş, respectiv cu piesa "Care Selve" susţinută de soprana Alexia Trif.

Concertul a reprezentat contribuţia comunităţii albaiuliene la campania naţională de subscripţie publică în vederea achiziţionării sculpturii "Cuminţenia Pământului".

Ministrul Culturii a anunţat, pe 16 martie, că proprietarii sculpturii lui Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului", au acceptat oferta de achiziţie de 11 milioane de euro propusă de comisia de negociere mandatată de Guvern, Executivul plătind 5 milioane de euro, restul, cele 6 milioane de euro, Ministerul de resort prin subscripţie publică naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.