Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia premierului Japoniei, întâlnire cu elevi ai Şcolii Japoneze şi ai Colegiului 'Ion Creangă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Shinzo Abe Klaus Iohannis

Soţia premierului nipon, Akie Abe, a vizitat marţi Şcoala Japoneză din Bucureşti, asistând la un program pregătit de cursanţii acesteia şi de elevi care studiază limba japoneză la Colegiul "Ion Creangă" din Capitală. "Mă bucur să vizitez această şcoală şi să îi cunosc pe copiii de la Colegiul 'Ion Creangă' care învaţă limba japoneză. E atât de departe de Japonia, dar am rămas impresionată de faptul că sunt copii care învaţă limba japoneză. Sper ca aceşti copii de la Şcoala Japoneză şi de la Colegiul 'Creangă' să fie un fel de pod de legătură în viitor între cele două ţări", a spus Akie Abe, conform Agerpres.

Copiii au prezentat dansul tradiţional japonez Soran Bushi şi au jucat Hyakunin isshu, un joc nipon în care a fost implicată la un moment dat şi Akie Abe. Soţia premierului nipon a făcut o donaţie de cărţi. De asemenea, a oferit fiecărui copil un suvenir cu reprezentarea Muntelui Fuji.

Alături de Akie Abe s-a aflat şi soţia ambasadorului japonez la Bucureşti, Sachiko Ishii.

Directorul Colegiului Naţional "Ion Creangă", Florica Alexandrescu, a precizat pentru AGERPRES că elevi ai acestei instituţii studiază limba, cultura, civilizaţia şi istoria nipone, precum şi caligrafia şi jocurile tradiţionale.

"De 22 de ani se studiază limba japoneză la noi în colegiu. Am început cu o grupă de 15 elevi şi acum am ajuns la opt clase: câte două clase pe fiecare nivel, una de ştiinţe şi una de filologie. Elevii care intră la clasele de japoneză au mediile cele mai mari, de altfel", a precizat ea.

Premierul Shinzo Abe întreprinde un turneu diplomatic în Europa Centrală şi de Est, care cuprinde Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Serbia şi România. Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.