Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia preşedintelui american Joe Biden şi soţia prinţului William al Marii Britanii au vizitat o scoală din Hayle

insider.com
Jill Biden

Jill Biden a glumit cu ducesa Kate în timp ce vizitau împreună o şcoală din Hayle, un oraş portuar din comitatul englez Cornwall, cu ocazia Summitului G7, informează AFP.

Soţia preşedintelui american Joe Biden şi soţia prinţului William al Marii Britanii s-au întâlnit pentru prima dată cu ocazia unui eveniment organizat în marja Summitului G7, care are loc în această perioadă în comitatul englez Cornwall, scrie Agerpres.ro.

"Sunt morţi de frică", a glumit Jill Biden, în timp ce vizita o sală de clasă a unei şcoli din Hayle, ai cărei elevi, cu vârste cuprinse între patru şi cinci ani, erau extrem de cuminţi şi aproape imobili în băncile lor. "Este clasa cea mai liniştită pe care am văzut-o vreodată", a remarcat la rândul ei ducesa Kate.

Şcolarii din acea clasă învăţau să citească cu ajutorul volumului "Greta and the Giants" ("Greta şi Uriaşii"), o povestire inspirată din experienţa de activistă a Gretei Thunberg, în vârstă de 18 ani. Ducesa Kate a întrebat-o pe Jill Biden, care este o fostă profesoară, dacă era la curent cu acea poveste. "O cunosc pe Greta, bineînţeles", a răspuns prima doamnă a Statelor Unite, înainte de a duce un bol cu morcovi iepurilor dintr-o crescătorie amenajată în perimetrul acelei şcoli.

Deşi nu asistă la Summitul G7, tânăra activistă ecologistă Greta Thunberg a reuşit astfel să apară vineri în discuţia purtată de Jill Biden cu ducesa Kate.

Greta Thunberg i-a inspirat totodată pe adolescenţii care au protestat la Falmouth în cadrul mişcării "Fridays For Future", lansată de tânăra suedeză. Ei făceau parte dintre cei aproximativ 100 de manifestanţi care au acuzat ţările din G7 că nu depun eforturi suficiente în lupta împotriva schimbărilor climatice. "Nu există o planetă B", avertizau ei prin intermediul unei pancarte.

Pe plaja din Falmouth, militanţii altui grup, deghizaţi în liderii ţărilor din G7, au simulat o "bătaie" pentru o seringă conţinând un fals vaccin anti-COVID-19. Acel eveniment a dorit să sublinieze solicitările formulate de diverse ONG-uri, inclusiv de Oxfam, în vederea suspendării brevetelor comerciale ale vaccinurilor anti-COVID-19, cu scopul de a permite o producţie de masă pentru aceste seruri.

Un important dispozitiv de poliţişti îi ţine pe protestatari la o distanţă sigură de Carbis Bay, unde este organizat Summitul G7. Manifestaţiile autorizate s-au desfăşurat la Falmouth, localitate aflată la circa o oră de mers cu automobilul.

Activiştii din grupul ecologist Extinction Rebellion au rupt cordonul de securitate pentru a organiza o manifestaţie pe plaja din St. Ives, în apropiere de Carbis Bay, sub supravegherea unei nave de patrulă din dotarea Marinei britanice (Royal Navy).

Criza climatică figurează pe agenda discuţiilor care vor fi purtate de liderii ţărilor din G7 în acest weekend. Regina Elisabeta a II-a şi alţi membri ai familiei regale britanice, inclusiv prinţul William şi ducesa Kate, organizează vineri seară o recepţie în "Eden Project", un spaţiu constând în câteva sere imense construite în Cornwall, care adăpostesc sute de plante din lumea întreagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.