Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPAIMĂ în Germania: Se confirmă al treilea caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului; Marocul suspendă zborurile internaţionale

omicron

Autoritatile germane au anunţat duminică al treilea caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, un caz anunţat anterior ca fiind suspect şi confirmat la o persoană sosită pe 21 noiembrie la Frankfurt cu un zbor din Africa de Sud, relatează AFP.

Această persoană, vaccinată cu schema completă anti-COVID-19, a dezvoltat între timp simptome şi s-a testat. Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate sâmbătă în Germania la două persoane sosite pe aeroportul din Munchen, venind de asemenea din Africa de Sud.

Şi alte ţări europene au deja confirmate cazuri de infectare cu această variantă, cele mai multe fiind în Olanda, respectiv 13 cazuri în rândul pasagerilor a două zboruri venite din Africa de Sud.

Tot duminică, Marocul a anunţat că începând de la miezul nopţii suspendă toate zborurile internaţionale timp de cel puţin două săptămâni, pentru a se proteja de varianta Omicron a coronavirusului, transmite agenţia EFE.

Comitetul interministerial marocan însărcinat cu coordonarea măsurilor anti-COVID-19 a precizat că această decizie a fost luată pentru ''a prezerva succesele obţinute de Maroc în lupta împotriva pandemiei şi a proteja sănătatea cetăţenilor''.

Varianta Omicron, raportată de Africa de Sud către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe 24 noiembrie, se răspândeşte deja în lumea întreagă şi provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple şi pare a fi chiar mai contagioasă decât celelalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv Delta, varianta dominantă în prezent şi deja foarte contagioasă.

Un medic sud-african care a consultat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron susţine că aceştia aveau simptome uşoare, dar majoritatea erau bărbaţi sub 40 de ani şi aproape jumătate dintre ei sunt vaccinaţi, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.