Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spal - Juventus, meciul cu numărul 1000 din cariera lui Cristiano Ronaldo

Pro Sport
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo atinge borna de 1000 meciuri jucate în cariera de senior sâmbătă, de la ora 19:00, la meciul dintre Spal şi Juventus, din etapa cu numărul 25 a Serie A. Portughezul a înscris 724 de goluri în cele 835 de meciuri pentru club şi 164 pentru echipa naţională.

Cariera la seniori a lui Ronaldo a început în ţara natală, la Sporting Lisabona, unde a jucat în 33 de meciuri din sezonul 2002/2003. A urmat transferul la Manchester United, când avea doar 18 ani. Aici, portughezul a petrecut şase ani, perioadă în care a acumulat 292 de jocuri şi 118 goluri, conform Mediafax.ro.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

În 2009, Cristiano a făcut pasul la Real Madrid, unde a avut parte de cele mai mari realizări din carieră. A jucat în 438 de partide, a înscris 450 de goluri şi a câştigat numeroase trofee, precum patru Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei, trei Campionate Mondiale ale Cluburilor sau două titluri în Spania.

Din 2018, atacantul joacă la Juventus. A strâns 52 de goluri în 72 de apariţii, iar în actuala stagiune este al doilea cel mai bun marcator din Italia, cu 20 de reuşite

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

La naţionala Portugaliei, Ronaldo are 164 de meciuri şi 99 de goluri. Cu lusitanii, a câştigat Campionatul European din 2016 şi Liga Naţiunilor de anul trecut.

Dintre cele 724 de goluri din cariera lui Ronaldo, 450 au venit pentru Real Madrid, 118 pentru Manchester United, 99 pentru Portugalia, 52 pentru Juventus şi cinci pentru Sporting. Adversara favorită a lui Cristiano este Sevilla, împotriva căreia a punctat în 27 de ocazii.

Ajuns la 35 de ani, Ronaldo se poate bucura şi de o mulţime de premii individuale. Portughezul a câştigat cinci Baloane de Aur şi e devansat la acest capitol doar de argentinianul Lionel Messi, care a triumfat de şase ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.