Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania - Croaţia, scor 79-73, în derbiul grupei C a Eurobasket, de la Cluj-Napoca

minge de baschet

Campioana europeană en-titre la baschet masculin, Spania, a învins, marţi, în derbiul grupei C a Eurobasket, de la Cluj-Napoca, reprezentativa Croaţiei, cu scorul de 79-73 (38-32). La meci au asistat peste 7.000 de spectatori, între care peste 1.000 de fani ai celor două echipe. Principalii marcatori ai partidei au fost Rubio 13, Rodriguez 12, San Emeterio 12 puncte, pentru Spania, respectiv Sarici 18 puncte şi Bogdanovici 15, pentru Croaţia.

În minutul 38, la scorul 68-63 pentru iberici, vedeta acestora, Pau Gasol, a primit fault tehnic pentru proteste la adresa arbitrajului. Scorul a ajuns la 68-67, când mai erau 56 de secunde, dar în pofida eforturilor croate, Spania a obţinut succesul. În urma rezultatului, Croaţia are 7 puncte, iar Spania adună 8 puncte, este singura neînvinsă şi va încheia grupa C pe prima poziţie. Ambele echipe erau calificate în optimile de finală încă de luni.

Tot marţi s-a mai jucat meciul dintre Cehia şi Muntenegru, scor 88-75 (49-34), iar ultima dispută a zilei opune România şi Ungaria (20.30), într-o partidă la care, în afara biletelor oficiale vândute prin parteneriat cu forul naţional din ţara vecină (1.300), se estimează că vor mai sosi fani unguri, care şi-au achiziţionat tichete individual. Marţi se joacă partide în toate cele patru grupe, iar disputele în A, B şi D sunt: Islanda – Slovenia 75-102, Polonia – Franţa, Grecia – Finlanda (A), Ucraina – Lituania 62-94, Italia – Germania, Israel - Georgia (B), Rusia – Letonia 69-84, Marea Britanie – Serbia, Turcia – Belgia (D).

Turneul final al CE de baschet masculin din 2017 are loc între 31 august – 17 septembrie în România, Finlanda, Israel şi Turcia, ultima fiind şi gazda fazei finale a competiţiei. Primele patru clasate în fiecare din cele patru grupe se vor califica în optimile de finală, în care se va lupta pentru sferturi, apoi semifinale, urmate de finalele pentru medalii. Echipa naţională a României s-a calificat la acest turneu final tocmai pentru că este una din cele patru gazde. Ultima participare a naţionalei la un Campionat European a fost la CE 1987 (Grecia), când a ocupat locul 12 (ultimul), iar acum organizează o grupă pentru prima dată la masculin. La feminin, în 2015 au avut loc meciuri din două grupe în România.

Campioana europeană en-titre este Spania, care are 12 medalii continentale, din care trei de aur (2009, 2011, 2015), titlul mondial în 2006, precum şi patru olimpice (trei de argint – 1984, 2008, 2012 şi una de bronz – Rio 2016). Potrivit noului calendar FIBA, următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc abia în 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, în preliminariile căruia va evolua şi România, în premieră, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.