Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania înfiinţează un nou birou anticorupţie

El Mundo
spania tribunal constitutional curte

Capitala spaniolă, condusă de doi ani de o fostă judecătoare de la Tribunalul Suprem, a anunţat miercuri că a înfiinţat un birou de luptă împotriva corupţiei, condus de către un magistrat pensionar, însărcinat să împiedice fraudele sau conflictele de interese, relatează AFP. ”Consiliul municipal a aprobat pe 31 ianuarie nominalizarea (...) magistratului pensionar Carlos Granados în funcţia de director al Biroului municipal împotriva fraudei şi corupţiei”, a declarat primarul Madridului, citat într-un comunicat.

Această nouă instituţie urmează să acţioneze în domeniile sensibile ale urbanismului şi atribuirii contractelor publice. În virtutea regulamentului său, biroul va putea ”să ancheteze cazuri concrete de folosire sau de desemnare de fonduri publice” sau ”obţinerea de profit privat de pe urma unor informaţii legate de funcţii ale personalului primăriei”.

Potrivit acestui text, biroul va putea de asemenea ”să promoveze coduri de bune practici”.

Fosta judecătoare de stânga Manuela Carmena, în vârstă de 73 de ani, conduce oraşul din iunie 2015.

Capitala spaniolă a fost condusă anterior, timp de 26 de ani, de dreapta.

Manuela Carmena, candidată a unei platforme din care au făcut parte ”indignaţi” şi Partidul Podemos (stânga radicală), şi-a făcut campanie în 2015 pe tema necesităţii luptei împotriva corupţiei.

Rivala sa în alegerile municipale, Esperanza Aguirre - reprezentantă a Partidului Popular (PP, conservatori) - a renunţat între timp la politică, în aprilie 2017, afectată dur de diverse scandaluri de corupţie.

Omul de încredere al lui Aguirre, pe vremea când ea prezida bogata regiune Madrid, a fost acuzat de deturnarea a milioane de euro din întreprinderi publice madrilene şi încarcerat, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.